Új magyar filmek érkeznek a mozikba ősztől

2020. szeptember 9., szerda, Magazin

Rekordszámú magyar filmet vetítenek ősszel a mozik, a filmkínálatban lesznek romantikus vígjátékok, történelmi dokufilmek és drámák is, a főszerepekben többek között Kerekes Vica, Mátray László, Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna, Török-Illyés Orsolya és Rezes Judit látható – közölte a Nemzeti Filmintézet. 

  • Kerekes Vica és Mátray László a Hab édesíti meg című filmben. Fotó: Port.hu
    Kerekes Vica és Mátray László a Hab édesíti meg című filmben. Fotó: Port.hu

Nyáron újraindultak a magyar mozik, a több hónapos szünet után elsőként bemutatott Pesti balhé című vígjátékra Lóth Balázs rendezésében már mintegy 70 ezren váltottak jegyet. Az ősz folyamán további, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült új magyar filmek érkeznek a mozikba. Mint írják, csütörtökön vetítik Lakos Nóra első mozifilmjét, a Hab édesíti meg című alkotást. A romantikus vígjáték főszerepeit Kerekes Vica és Mátray László alakítja. 

Nincs parancs! címmel készült 1989 sorsfordító eseményeiről egy magyar és egy német határőr történetén keresztül tényfeltáró történelmi dokumentumfilm Szalay Péter rendezésében, amely szeptember 17-től lesz a mozik műsorán. 

Szeptember 24-én, a velencei és a torontói filmfesztiválon tartott premierjét követően érkezik a mozikba Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, a főszerepekben Stork Natasával és Bodó Viktorral. 

Kocsis Ágnes harmadik mozifilmje, az Éden számos nemzetközi fesztiválszereplés után október 15-én érkezik a mozikba. A film magyar–román koprodukcióban, belga részvétellel készült. 

Herendi Gábor új filmje, a Toxikoma Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, az alkotás október 22-től látható a mozikban, a főszerepeket Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna és Török-Illyés Orsolya játssza. 

A Rezes Judit, Mészáros Blanka és Mészáros Máté főszereplésével készült Gothár Péter-filmet, a Hét kis véletlent november 26-án mutatják be a mozik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4207
szavazógép
2020-09-09: Magazin - :

Elhunyt Orosz Lujza színművész

Életének 94. évében elhunyt Orosz Lujza színművész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház örökös tagja – adta hírül honlapján vasárnap a színház.
2020-09-09: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

A hatalom rózsaszín köde

Tíz hónapi kormányzás után itt is, ott is feslik már a Nemzeti Liberális Párt mundérja, és ezért már nemigen okolhatók a szociáldemokraták, bárhogy próbálja Ludovic Orban miniszterelnök és Klaus Iohannis államfő rájuk hárítani a felelősséget. Jóformán nincs olyan tárca, amely jó teljesítményt nyújt, és az nem mentség, hogy járvány van. Jó széllel könnyű vitorlázni, de az igazi hozzáértés és bátorság viharban mutatkozik meg.