Díjazták Cseke Péter újságírót

2020. szeptember 10., csütörtök, Magazin

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közgyűlésén a Pesti Vigadóban hétfőn átadták a köztestületi díjakat. Az elismert alkotók között szerepel Cseke Péter újságíró, költő, irodalomtörténész, kolozsvári egyetemi tanár is.

  • Forrás: ubbcluj.ro
    Forrás: ubbcluj.ro

A 2020. évben a testület a Magyar Művészeti Akadémia Nagydíját Dubrovay László zeneszerzőnek, a Magyar Művészeti Akadémia Aranyérmét Spányi Antalnak, a Székesfehérvári Egyházmegye megyés püspökének, a Katolikus Rádió vezérigazgatójának, a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Írói Díjat Cseke Péternek, a Magyar Művészeti Akadémia Kováts Flórián Emlékérmet Duray Miklós írónak ítélte.

Cseke Péter újságíró, költő, irodalomtörténész kimagasló publikációs tevékenységéért érdemelte ki az MMA Művészeti Írói Díját. A kitüntetésben az a művészeti író részesíthető, aki kiemelkedő és tartósan magas színvonalú tevékenységével, ismeretterjesztő, művészetelméleti vagy műkritikusi munkájával hozzájárult a magyar művészet közkinccsé tételéhez, egyszersmind emelve és megőrizve ezzel a magyar kultúra értékeit.

Duray Miklós felvidéki magyar politikus, író a Kováts Flórián Emlékérmet több évtizedes rendezői, színházteremtő és közösségformáló, közösségszervező munkájáért kapta meg. A díjban az a személy részesíthető, aki hivatásbeli vagy civil tevékenységével jelentős művészeti és kulturális szervezőmunkát végez vagy a művészetszervezés, a művészeti igazgatás területén kiemelkedő tevékenységet folytat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4192
szavazógép
2020-09-10: Magazin - :

Nincs parancs! (Dokumentumfilm a ’89-es változásokról)

Az 1989-es Európát és a vasfüggöny megnyitásának sorsfordító pillanatait idézi fel Szalay Péter Nincs parancs! című filmje, melynek díszbemutatóját kedd este tartották az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
2020-09-10: Család - :

Hát hajrá, új tanév!

Pár nap múlva iskolakezdés, amely most nagyon más lesz. A tanév kezdete szülőként amúgy sem egyszerű, de a mostani bizonytalan helyzetben még inkább ott van bennünk a feszültség. Emellett annak is tudatában kell lennünk, hogy a szülői mintánkkal, példamutatással segíthetjük leginkább gyermekeinket. Azzal, hogy nem félünk, hogy az érzéseink, a tetteink és az, amit kommunikálunk, összhangban állnak egymással.