Szigorítanak Németországban

2020. szeptember 11., péntek, Világfigyelő

Aktualizálták a romániai fertőzéskockázati zónák listáját a német hatóságok, így ezentúl 14 napos karanténba kell vonulniuk és egy űrlapot is ki kell tölteniük azoknak, akik a legfertőzöttebb térségekből utaznak Németországba.

  • Fotó: dw.com
    Fotó: dw.com

A rendelkezés nem csupán a román állampolgárokra vonatkozik, hanem mindenkire, aki Bukarestből, illetve Argeş, Bákó, Bihar, Brăila, Brassó, Dâmboviţa, Iaşi, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vâlcea megyéből érkezik német földre. Kivételek azért vannak: mentesülnek a karantén alól azok, akik 48 óránál nem régebbi, negatív COVID-19 tesztet tudnak felmutatni (német vagy angol nyelven), illetve azok, akik Németországba érkezésük után 72 órán belül koronavírustesztet végeztetnek, nekik azonban be kell tartaniuk az elkülönülésre vonatkozó szabályokat mindaddig, amíg kézhez nem kapják a negatív teszteredményt. A kivétel nem érvényes azokra, akik koronavírusra utaló tünetekkel érkeznek Németországba, nekik a negatív teszteredmények ellenére is elkülönülésben kell lenniük a megérkezéstől számított 14 napon keresztül. A rendelkezés nem terjed ki azokra, akik átutaznak Németországon. Ők megállhatnak élelmiszert beszerezni vagy tankolni, látogatásokat azonban nem tehetnek és turisztikai tevékenységet sem folytathatnak. A szabályok áthágása esetén a német hatóságok 25 ezer euróig terjedő bírságot szabhatnak ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 92
szavazógép
2020-09-11: Közélet - Fekete Réka:

Hatezer diák laptop és táblagép nélkül (Tanévkezdés számokban)

Az óvodák és iskolák felkészültek egy adott forgatókönyv szerinti tanévnyitásra, vannak még gondok, de amin lehet, azon még javítanak, ellenben előfordulhat, egyes településeken változik a koronavírus okozta járvány előfordulási mutatója, és akkor borulnak a tervek, helyben kell új megoldásokat találni – összegezhető Kiss Imre megyei főtanfelügyelő tegnapi helyzetértékelése.
2020-09-11: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Zöld forgatókönyv szerint kezdenének (Oltfeji iskolák)

Tanévkezdés előtt pár nappal az Oltfej vidéki iskoláiban is szétnéztünk. Mindenhol a zöld forgatókönyv szerinti kezdésre rendezkedtek be, eszerint minden gyermek osztálytermekben tanulhat.