Orbán: Magyarországnak működnie kell!

2020. szeptember 14., hétfő, Világfigyelő

A kormány célja, hogy fenntartsa Magyarország működőképességét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombat este az M1 csatornán adott interjújában, melyben a biztonsági szabályok betartását is kérte az emberektől.

A védekezés iránya úgy hangzik: Magyarországnak működnie kell! – fogalmazott a miniszterelnök. Orbán Viktor kiemelte: a nemzeti konzultáció eredménye alapján azt várják a magyar emberek a kormánytól, a miniszterelnöktől, az egészségügyi rendszertől, a gazdaságirányításban résztvevőktől, hogy tartsák működőképes állapotban Magyarországot, és ne engedjék, hogy a vírus megbénítsa az ország és a magyarok mindennapjait. Azt mondta: a tavaszi helyzethez képest nyugodtabb, mert pontosan tudja, hogy mivel állunk szemben és azt is, hogy az emberek mit akarnak, a védekezéshez pedig megvannak az eszközök.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 93
szavazógép
2020-09-14: Belföld - :

Évekbe telik, amíg Marosvásárhelyre ér az autópálya

A Nagykereki–Bors II. autópálya-határátkelőhely megnyitása a romániai nagyvárosok közül csak a határ mellett fekvő Nagyváradot teszi elérhetővé gyorsforgalmi úton. Legalább öt évet kell még várni, míg Nagyvárad és Marosvásárhely között is megépül az autópálya, a Marosvásárhely–Brassó szakasz megépítése pedig már a tervekben sem szerepel, holott 2004-ben azt ígérte az akkori kormány, hogy 2012-re meglesz.
2020-09-14: Közélet - Fekete Réka:

Becsengetnek Háromszéken

Ma reggel a szokásosnál nagyobb a gyalogos és járműforgalom városainkban, falvainkban, minden bizonnyal a virágárusoknál is többen fordulnak meg, mégsem olyan ez a nyüzsgés, mint amit megszoktunk a tanév első napján. Az óvodásokat csak egy szülő kísérheti, a diákokat osztályonként fogadják időeltéréssel, általában 8–10 óra között, elmaradnak a közös tanévnyitó ünnepségek, a hatéveseket nem vezethetik körbe az udvaron a tizenkettedikesek. Járvány van, semmi nincs úgy, mint régen.