MotorsportEndurokrosszon bizonyított Tompa Krisztián

2020. szeptember 15., kedd, Sport

A Bukaresti Steauának versenyző sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián sikerével zárult vasárnap a román endurokrossz-bajnokság második futama, amelynek a Hunyad megyei Berény adott otthont. A háromszéki versenyző a MOTO-A, azaz a profik kategóriájában áll rajthoz.

  • Tompa Krisztián a dobogó legmagasabb fokán.  Fotó: Marius Dincă
    Tompa Krisztián a dobogó legmagasabb fokán. Fotó: Marius Dincă

Akárcsak a hazai motorsport más ágazata, az endurokrossz-bajnokság is később startolt el a tervezettnél, a pontvadászat első futamát csak július 25-én rendezték meg az Arad megyei Borossebesen. Azon a megmérettetésen még nem indult a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián, ám a bajnokság hétvégi futamán már ott volt, látott és győzött.

„A motorkerékpárosok négy kategóriájában (profik, haladók, hobbi és veterán) mintegy 60-an álltak rajthoz, a verseny pedig nagyon érdekes volt. A szervezők egy 13 km-es pályát jelöltek ki, amely erdei úton, patakon vitt végig, s komolyabb, illetve enyhébb emelkedőkkel és ereszkedőkkel volt teletűzdelve. Én tíz kört tettem meg, ez összesen 117 km-t jelentett, és ezzel a teljesítménnyel első lettem. Szabad volt ez a hétvégém, és kipróbáltam magam ebben a sportban is, s örvendek az elért eredményemnek” – nyilatkozta érdeklődésünkre Tompa Krisztián, aki ezúttal is egy KTM nyergében versenyzett. A dobogó második fokára Denis Lășcoiu, a harmadikra pedig Raul Pătrău állhatott fel.

Az endurokrossz-bajnokság következő, hétvégi viadalán (3. forduló/Alsószakács, Arad megye) nem vesz részt Tompa, hiszen szintén szombaton rendezik Marosvásárhelyen a motokrosszos küzdelemsorozat 2. futamát, számára pedig ez a viadal élvez elsőbbséget. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4207
szavazógép
2020-09-15: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-09-15: Sport - :

Kettős szlovén siker a 15. szakaszon (Kerékpározás)

Az összetettben második helyen álló szlovén Tadej Pogačar nyerte honfitársa, az éllovas Primož Roglič előtt a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 15., vasárnapi szakaszát.