Ezernél több új eset

2020. szeptember 15., kedd, Belföld

 Másfél hónap után először csökkent hétezer alá a kórházban ápolt fertőzöttek száma, és az intenzív osztályon ápolt pácienseké is az augusztus eleji adatokat idézi.

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

A kedden kora délután jelentett 1111 új esettel meghaladta a 105 ezret a koronavírussal fertőzöttek száma Romániában. Háromszéken sem lassul a járvány, a 9 új fertőzött mellett az újratesztelt és pozitív eredményt felmutató közel hatszáz beteg közül tíz háromszéki – derült ki a kommunikációs törzs jelentéséből. A legújabb összesítés szerint 6881 személyt kezelnek kórházban, intenzív terápián 460, súlyos állapotban lévő páciensről gondoskodnak. A fertőzöttek közül 10 879-en lakhelyi, 5748-an pedig intézményi elkülönítésben várják, hogy gyógyultnak nyilvánítsák őket. Az otthonaikban karanténban lévők száma meghaladta a 37 ezret. Hétfőről keddre 21 049 tesztet végeztek, ezek közül 8327 mintavétel kérésre történt.

A keddi hivatalos jelentés szerint a járvány újabb 51 áldozatot követelt országszerte – elhalálozást jelentettek Háromszékről is –, így a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma immár 4236-ra emelkedett. Az 51 áldozat közül 49-nek volt nyilvántartott társbetegsége.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4207
szavazógép
2020-09-15: Közélet - :

PARTNERSÉGRE ÉPÍTJÜK A JÖVŐT /X/

Baróton folytatjuk a megkezdett munkát, szilárd alapokra helyezett partnerséggel, mert csak így képzelhető el a biztos és kiszámítható jövő városunkban és a hozzá tartozó falvakban – mondotta Lázár-Kiss Barna, az RMDSZ polgármesterjelöltje. Véleménye szerint sikerült az elmúlt években kimozdítani a holtpontról több olyan ügyet, amely a város fejlődését gátolta.
2020-09-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
KELEKÓTYA-KONCERT. A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa által szervezett Kultúr-Kültér rendezvénysorozat következő megállója Kökös, ahol ma 18 órától az unitárius templom udvarán a 2001-ben alakult Kelekótya együttes gyermekkoncerttel szórakoztat kicsiket és nagyokat. A helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.