TeremlabdarúgásHáromszéki játékos az Imperial Wet Futsal csapatában

2020. szeptember 17., csütörtök, Sport

A 2018–2019. évi román teremlabdarúgó-bajnokság aranyérmese, a Csíkszeredai Imperial Wet Futsal megszerezte a mikóújfalusi születésű Miklós Tamás játékjogát. A magyar teremlabdarúgó-válogatott korábbi háromszéki tagja az előző idényben a magyar élvonalban érdekelt Futsal Club Veszprém mezét öltötte magára, viszont úgy döntött, a következő szezonban ismét a román pontvadászatban bizonyítana.

„Miklós Tamás a magyar teremlabdarúgó-válogatott korábbi, háromszéki származású játékosa, akit a Futsal Club Veszprém csapatától igazoltunk a következő szezonra. A 27 éves sportoló a Sepsi Futsal csapatával 2013-ban ezüstérmet nyert a román élvonalbeli bajnokságban, majd az FK Székelyudvarhely együttesével 2014-ben ezüst-, 2015-ben bronzérmet szerzett. Isten hozott! Sikeres szezont kívánunk neked” – olvasható a székelyföldi klub közleményében.

A háromszéki játékos érdeklődésünkre elmondta, a tavalyi veszprémi szezon nem sikerült jól, hiszen nem jutottak a felsőházba, és mindenki egyéni teljesítménye gyengébb volt a vártnál. Úgy érezte, egy ilyen idény után szükséges a klubváltás, főleg úgy, hogy a magyar csapat átalakult, új edző és jó pár új játékos érkezett a 2020–2021. évi szezonra. Pozitívumként gondol vissza az elmúlt idényre, sok tapasztalatot szerzett, valamint sok embert megismert.

„Csíkszeredában jók a körülmények és nagyon komoly munka folyik. Minden adott ahhoz, hogy jó eredményeket érjen el a csapat a következő szezonban. Erős a keret, az egyik legerősebb az országban, és mindenki bizonyítani akar. Sok fiatal, tehetséges játékos van, akiket segítenek a tapasztaltabbak mind a pályán, mind azon kívül” – fogalmazott kérdésünkre Miklós Tamás.

Hozzátette, amióta a járványhelyzet engedi, teljes gőzzel edzenek. Egyelőre nem tudják, hogy mikor kezdődhet a román élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság, az optimistább elképzelés szerint október végén már bajnoki mérkőzéseket rendezhetnek.

„Szeretnék minél több játéklehetőséget kapni, a lehető legtöbb időt a pályán tölteni és hasznos tagja lenni a csapatnak. Fejlődni, tanulni akarok, úgy gondolom, a csíki csapat egy nagyon jó hely és közeg erre. Remélem, az idei szezonban sikerül döntőt játszani, a bajnokság megnyerése a cél, amire jó eséllyel pályázunk” – mondta a 27 éves játékos.

A 2020–2021. évi szezonra készülő Imperial Wet Futsal játékoskerete több ponton is változott. A mikóújfalusi teremlabdarúgó mellett Biró Attila, Tifán Norbert, Ovidiu Aramă, Adrian Lașcu, Mario Duque Velasco és Petrișor Toniță kapus is a Cosmin Gherman irányította csíkszeredai csapatban folytatja pályafutását. A székelyföldi együttesből hat játékos távozott. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4570
szavazógép
2020-09-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-09-17: Sport - :

Könnyed győzelemmel hangoltak a hétvégi bajnokira (Labdarúgás)

A Sepsi OSK kedden felkészülési mérkőzést játszott a harmadosztályban érdekelt Brassói Corona csapatával a sepsiszentgyörgyi stadionban. A jobb játékerőt képviselő háromszéki együttes 6–0 arányú győzelemmel hangolt a hétvégi, FC Viitorul elleni hazai bajnokira. A szombati összecsapás időpontja megváltozott, a piros-fehér mezesek – 18.45 óra helyett – 19 órától lépnek pályára a tengerparti gárda ellen.