Ezer fölött a fertőzöttek száma Háromszéken

2020. szeptember 17., csütörtök, Belföld

A csütörtökön jelentett 28 új megbetegedéssel meghaladta az ezret a koronavírusjárvány kezdete óta Háromszéken nyilvántartott koronavírusos esetek száma, de országos szinten is újból magas – 1679 –  az új fertőzések száma.

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

A kommunikációs törzs összesítése szerint a legtöbb új esetet a fővárosból – 244 – valamint Iași megyéből – 110 – jelentették, a Háromszékkel szomszédos Brassó megyében hatvan, Hargita megyében pedig 13 új megbetegedést regisztráltak.

Kórházakban 6960 fertőzöttet ápolnak, akik közül 460 beutalt állapota súlyos. Lakhelyi elkülönítésben 11 540-en, intézményekben pedig további 5807-en tartózkodnak, míg a karanténban lévők száma meghaladta a 38 ezret. A legutóbbi jelentés óta 27, koronavírussal diagnosztizált személy halálát jelezték, így a fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma 4312-re emelkedett. Az elmúlt egy nap alatt 24 ezer tesztet végeztek országszerte.  

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-09-17: Jegyzet - Váry O. Péter:

Nacionalizmus

Lelkendezve mesélte barátom, hogy megismerte az igazi nacionalizmust. Nem igazán értettem, miért kell erről elragadtatott hangnemben beszélni, hiszen a nemzetek elkülönülését fennen hirdető elmélet normális gondolkodású, legalább az átlagos toleranciával megáldott emberben rajongást nem válthat ki, barátomat márpedig nyitott elméjű, segítőkész, nagy ember- és állatbarátként ismerem. És itt van a kutya eltemetve. Illetve épp hogy nincs eltemetve, mert hiszen onnan indult az egész. Na, ez így nagyon zavaros, hát leírom a történetet úgy, ahogyan barátom nekem elmesélte.
2020-09-17: Közélet - Fekete Réka:

Péntektől a piros forgatókönyv érvényes a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban

Miután egy hatodik osztályban tanító tanár és egy tizenkettedikes diák koronavírussal történt fertőzése miatt a két érintett osztály már a hét elején áttért az online oktatásra, csütörtökön egy tizenegyedikes tanulónál igazolódott be a fertőzés, és mivel három különböző osztályról van szó, érvénybe lép a piros forgatókönyv, az egész iskolának át kell állnia az online oktatásra a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban.