Felújítják a vasúti átjárót

2020. szeptember 22., kedd, Közélet

Régi gondja már a sofőröknek Sepsiszentgyörgyön az Állomás negyedi vasúti átjáró állapota: gépkocsival igen nehezen lehet közlekedni az emberemlékezet óta felújítatlan átjárón, melynek betonozott része nemcsak töredezett, de nagy, már-már kikerülhetetlen lyukak is tátonganak benne.

  • Fotó: Váry O. Péter
    Fotó: Váry O. Péter

A városvezetés régóta kéri a román vasúttársaságot, hogy korszerűsítse ezt az átjárót is – most végre sor kerül rá. Mint Antal Árpád polgármester tájékoztatott, a vasúttársaság regionális igazgatója múlt héten közölte: az átjáró felújítási folyamatát elkezdték. A tíz méter szélességű úttest és annak mindkét oldalán húsz-húsz méteres távolságon a vasúti pálya teljes felújítását tervezik új, megerősített alappal, a gépkocsiátjárón rugalmas elemekkel, de a sorompórendszert is cserélik. A munkálathoz még idén ősszel hozzáfognak, befejezésére azonban – tekintettel a munka volumenére – csak jövőben kerül sor. (vop)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2020-09-22: Közélet - :

Megújult a Luther tér

Befejezték a Luther tér felújítását Sepsiszentgyörgyön. A júliusban kezdődő munkálatok során az evangélikus templom előtt a feltöredezett kövezetet eltávolították és új burkolatot fektettek le, majd ugyanolyan kőlapokkal burkolták be a templomot körülvevő alacsony támfalakat is. 
2020-09-22: Belföld - :

Újabb népszerű művészek álltak ki a székelyek ügye mellett

Kovács Ákos is támogatja a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezést, a népszerű zenész annak fontosságára hívta fel a figyelmet, nehogy a magyarokon múljon ennek a kezdeményezésnek a sikere, ezért mindenkinek alá kell írnia. A vele készült rövid reklámfilmben kiemelte, hogy a magyarokat Erdély sorsa érdekli, leginkább a magyaroké, természetesen tiszteletben tartva a többiek szempontjait is.