Magasabb besorolást kapott az értéktőzsde

2020. szeptember 22., kedd, Belföld

A londoni székhelyű FTSE Russell piaci adatszolgáltató fejlődő piaccá minősítette a bukaresti értéktőzsdét (BVB), mely hivatalosan a tegnaptól lépett a magasabb besorolású kategóriába.

  • Fotó: evz.ro
    Fotó: evz.ro

A FTSE Russell már tavaly szeptemberben bejelentette, hogy a bukaresti értéktőzsdét 2020 szeptemberétől előlépteti fejlődő másodlagos tőzsdei piaccá. Ez a magasabb besorolás hétfőtől vált hivatalossá.

Klaus Iohannis román államelnök üzenetben üdvözölte a „történelmi” pillanatot. Kifejtette, hogy a magasabb besorolás erős bizalmi jelzés a befektetők számára, ugyanakkor egy reményteljes és kiszámítható jelzés a vállalkozók számára, akik több finanszírozási forráshoz juthatnak.

Florin Cîţu pénzügyminiszter szerint a fejlődő piaci státusz annyit jelent, hogy Románia „egy kattintásnyi távolságra kerül” több milliárd eurótól, ezért az esemény „az ország európai uniós csatlakozásával egyenértékű”.

A bukaresti értéktőzsdén 370 céget jegyeznek, ezek negyede az elsődleges piacon van nyilvántartva. A tavalyi tranzakciók összértéke a 9 milliárd lejhez közelített.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 717
szavazógép
2020-09-22: Belföld - :

Újabb népszerű művészek álltak ki a székelyek ügye mellett

Kovács Ákos is támogatja a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezést, a népszerű zenész annak fontosságára hívta fel a figyelmet, nehogy a magyarokon múljon ennek a kezdeményezésnek a sikere, ezért mindenkinek alá kell írnia. A vele készült rövid reklámfilmben kiemelte, hogy a magyarokat Erdély sorsa érdekli, leginkább a magyaroké, természetesen tiszteletben tartva a többiek szempontjait is.
2020-09-22: Belföld - :

A szülőknek is jár szabadnap

Első házként elfogadta tegnap a szenátus a 2020/147-es sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvényt, amelynek értelmében szabadnapokat kaphatnak a szülők, amennyiben a koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a tantermekben történő oktatást az iskola vagy óvoda, ahova gyermekük jár.