Ingyenessé tennék az orvosi bizonylatot

2020. szeptember 23., szerda, Belföld

Az Állandó Választási Hatóság azt kéri az egészségügyi minisztériumtól és az Országos Egészségbiztosító Pénztártól, hogy tegyék ingyenessé a mozgóurna igényléséhez szükséges orvosi bizonylat kiállítását.

A hatóság arra figyelmeztet, hogy a törvény értelmében az egészségi állapotról kiállított orvosi bizonylat költségét a biztosított állja, ez a tény azonban korlátozza a szavazáshoz való jogot. Érvelésük szerint a nemzetközi jogszabályok és a hazai alaptörvény is kimondja, hogy az általános választójog nem korlátozható származási, vagyoni vagy képességi kritériumok alapján. Azok a választópolgárok, akik mozgáskorlátozottság vagy más betegség miatt nem mehetnek el szavazni, írásban, orvosi bizonylat mellékelésével kérhetik a mozgóurnát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2020-09-23: Belföld - :

Az EMSZ is állíthat urnabiztosokat

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) óvása nyomán a regionális pártok is állíthatnak urnabiztosokat a vasárnap tartandó önkormányzati választásokon – jelentette be Csomortányi István, az EMSZ társelnöke tegnapi kolozsvári sajtótájékoztatóján.
2020-09-23: Belföld - :

Tüntettek a hőerőmű alkalmazottjai

A marosnémeti hőerőmű alkalmazottjai közül több szakszervezeti tag tüntetett hétfő délután a Hunyad megyei prefektúra épülete előtt.