Újabb öt haláleset Háromszéken

2020. szeptember 25., péntek, Közélet

Harmincnégyre emelkedett a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma Kovászna megyében, miután a hatóságok a héten öt elhalálozásról számoltak be.

  • Fotó: profit.ro
    Fotó: profit.ro

A kormánybiztosi hivatal napi járványügyi közleményei kedden egy nyolcvanéves zágoni, szerdán egy 82 éves Dobolló környéki páciens elhunytáról adtak hírt, míg az utóbbi 24 órában, tegnap egyszerre három halálesetet is jelentettek: egy 72 éves férfi, valamint egy 76 éves nő, illetve egy 73 éves kézdivásárhelyi férfi halt meg. Mindannyian több társbetegségben is szenvedtek, négy beteget a sepsiszentgyörgyi kórházban kezeltek, a dobollói pedig otthonában hunyt el – derül ki a prefektúra összesítőjéből.

A járvány kezdete óta Háromszéken 1129 igazolt fertőzöttet jegyeztek – ebből csütörtökön 23-at –, 857 személyt pedig gyógyultnak nyilvánítottak. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-09-25: Máról holnapra - Mózes László:

A választás lehetősége

„Választópolgárként éljünk a szabad választás lehetőségével; szavazatunkkal kizárólag tisztességes és hiteles jelölteket támogassunk. A trianoni diktátum centenáriumi évében a választásokon való részvételünkkel állítsuk meg az erdélyi magyar nemzeti közösségünk közképviseleti erejének és önrendelkezési képességének további sorvadását!” – bátorítja az unitárius atyafiakat megszólító felhívásában Bálint-Benczédi Ferenc püspök.
2020-09-25: Közélet - Bokor Gábor:

Kezdődhet a Csoma-központ építése (Kovászna)

Kiállították a Kőrösi Csoma Sándor Dokumentációs Központ építkezési engedélyét, melyet tegnap Gyerő József polgármester adott át Gazda Józsefnek, az engedélyt igénylő Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület elnökének. Az eseményre az építkezés helyszínén, Kovászna központjában, a rendőrséggel szembeni telken került sor.