KosárlabdaMagyar edző irányítja a KSE csapatát

2020. szeptember 28., hétfő, Sport

A magyarországi Molnár József lett az új trénere a harmadik élvonalbeli idényére készülő Kézdivásárhelyi SE együttesének, amely a 2020–2021-es bajnoki idényben a női kosárlabda Nemzeti Liga mellett a Román Kupában is érdekelt.

  • Molnár József. Fotó: FIBA
    Molnár József. Fotó: FIBA

A körmendi születésű 49 esztendős Molnár József a szlovák élvonalban érdekelt MBK Rieker Komárom férfi kosárlabda kispadját váltotta háromszékire, s nyugodtan kijelenthetjük, hogy komoly nemzetközi tapasztalattal a háta mögött vette át a céhes városbéli KSE irányítását. Zalaegerszegen érettségizett, majd Budapesten végezte az egyetemi tanulmányait. Edzői pályafutása elején a magyar fővárosban dolgozott, majd 9 évig Új-Zélandon tevékenykedett, többek között az ottani utánpótlás-válogatottaknál is. Magyarországra 2012-ben tért haza, és rövid ideig edzője volt a Szeged elsőosztályú férfi csapatának, aztán Norvégiába vezetett az útja, s 2018-tól a soproni utánpótlásban tevékenykedett. A következő évben a Zalaegerszeg TE NKK női kosárlabda-együtteséhez szerződőt, ám a 2019–2020-as bajnoki idényt Szlovákiában fejezte be.

Molnár József edzői munkájában a KSE egykori edzője, Farkas Alpár segít majd, akivel a Kézdivásárhelyi SE alakulat az időnap előtt véget ért tavalyi szezonban a hetedik helyen végzett, és a Román Kupában bejutott a legjobb négy közé. Csapatunktól származó információk szerint a váltás azért következett be, mivel Farkas Alpárnak a felnőtt női csapat mellett a Nagy Mózes SK U16-os gárdáját is edzenie és versenyeztetnie kellett volta, s ez a feladat túl soknak bizonyult egy ember számára. (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-09-28: Sport - :

Bottas nyert Hamilton büntetése után (Forma–1)

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a vasárnapi Orosz Nagydíjat Szocsiban, miután címvédő csapattársát, az összetett pontversenyben vezető Lewis Hamiltont a futam közben 10 másodperces időbüntetéssel sújtották. A 31 éves Bottasnak ez volt az idei második és pályafutása kilencedik futamgyőzelme. A finn pilóta mögött Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője zárt másodikként, Hamilton pedig harmadik lett.
2020-09-28: Életutak - Csinta Samu:

Báthory István „rehabilitálása” (Beszélgetés dr. Soós Annával, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettesével)

A Kelet-Európa Szilícium-völgyének nevezett kolozsvári informatikai iparág legnagyobb utánpótlás-nevelőjének számító Babeș–Bolyai Tudományegyetem infós végzőseinek ma már nem kell külföldre vándorolniuk a megélhetésért. Dr. Soós Anna rektorhelyettessel Románia listavezető egyeteme magyar tagozatának vezetőjével erről, de kézdivásárhelyi emlékekről és kolozsvári sikerekről is beszélgettünk.