Com’ON SepsiszentgyörgyMegvannak a nyertes programok

2020. szeptember 29., kedd, Közélet

Lezárult a közönségszavazás a sepsiszentgyörgyi fiatalok által kezdeményezett ötletekre, nemsokára tehát ismét érdekes rendezvényekre kerül sor a városban a Com’ON Sepsiszentgyörgy gyűjtőnév alatt. Kisebb közönséget vonzó, kis költségvetésű – kulturális, környezetvédelmi, gondolkodásfejlesztő, egészségmegőrző, családi vagy más jellegű – események megvalósításáról van szó, amelyeket akár baráti csoportok is benyújthattak, támogatást – maximum 2500 lejt – pedig azok kapnak a helyi önkormányzattól, amelyekre a legtöbb igen szavazat futott be augusztus 27. és szeptember 15. között.

Az idén 30 csapat 39 ötlete közül lehetett választani, a voksolás a Facebook közösségi oldalon zajlott le, ezek alapján alakult ki a 26 támogatott program lajstroma 3924 voks alapján, amit 1824 személy adott le. Egy személy akár tíz programra is szavazhatott, ha tetszett neki, de egy programra kétszer nem, és visszavonni sem lehetett egy már leadott szavazatot.

De nem is kellett, mert jobbnál jobb kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak a fiatalok szep­tember végétől november végéig. A legtöbb szavazatot a Connect felekezetközi keresztény ifjúsági közösség kapta, amely egy előadás, két játékest és egy filmvetítés alkalmával közvetít lelki értékeket a középiskolásoknak. De lesz virtuális koncert, dobolótanfolyam, úszásoktatás árva gyermekeknek, kisbabás mondókázó, ringató-éneklő és kirakós családi foglalkozás, könyves játszókuckó a kicsiknek és főtéri kölcsönkönyves szekrény a nagyoknak, faültetés és tömbházablak-felvirágoztatás, futóedzés kezdőknek, foci a szépmezői lakótelepen, új sportág (a slackline) kipróbálása, függőágyas pihenés a főtéren, egyedi polókészítés és divatbemutató, szobornézés testközelből, illetve városnézés például Szent György lovag szemszögéből, grafikai levonatkészítés a város épületeiről, stratégiai társasjáték (ahol történelmi alakok bőrébe bújhatnak a résztvevők, és az adott kornak megfelelő módon próbálják érdekeiket érvényesíteni), növénytani, illetve várandós anyáknak szóló előadások, és van csapat, amely kutyaparkolók létrehozására kapott szépszámú szavazatot (hogy kutyasétáltatás közben meg lehessen venni a kenyeret). Az utolsó befutó a szépmezői nosztalgiapiknik, amelyet régi fotók kiállításával fejelnek meg.

A programot és a hamarosan elkészülő eseménynaptárt a www.comonsepsi.ro honlapon és a hasonló nevű közösségi oldalakon (Facebook, Instagram) is lehet követni, a részvétel minden eseményen ingyenes lesz, a járványügyi szabályokat azonban be kell tartani.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2020-09-29: Magazin - :

Minőségi világos sör Pécsről (Sörcsap – a székely sörkalauz)

Öcsém ajándékozott meg még 2017 nyarán egy doboz Pécsi Prémium Lagerrel, amelyet Budapesten vásárolt. A formabontó grafikájú dobozt finom és igen jónak mondható, minőségi sörrel töltötték meg. Illata friss, finoman kesernyés, ami a német lager sörök aromáját idézi fel az emberben.
2020-09-29: Közélet - Iochom István:

Elkészült a védett övezet kezelési terve (Ojtoz–Ozsdola Natura 2000-es terület)

Szeptember közepén a Vinca Minor Egyesület és a Berecki Magánerdészet közös szervezésében három tájékoztató gyűlést tartottak Bereckben, Lemhényben és Ozsdolán az Ojtoz–Ozsdola védett terület kezelési tervének elkészítése című projekt eredményeiről.