Elhalálozás

2020. szeptember 30., szerda, Elhalálozás

Elhalálozás
Fájdalommal tudatjuk, hogy a szárazajtai születésű baróti
özv. INCZE KÁLMÁN
életének 85., özvegységének 4. évében rövid betegség után elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2020. október 1-jén 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a baróti ravatalozóháztól a református egyház szertartása szerint.
Részvétfogadás 2020. szep­tember 30-án 17 és 19 óra között, valamint a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes,
emléke áldott.
A gyászoló család
20427
Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy a drága, szeretett anyós, nagymama, dédnagymama, sógorasszony, keresztanya, közeli és távoli rokon, jó szomszéd, a pákéi születésű kálnoki
özv. KÖVÉR ROZÁLIA
életének 87. évében rövid szenvedés után eltávozott szerettei köréből.
Drága halottunkat 2020.október 1-jén 15 órakor kísérjük utolsó útjára a kálnoki ravatalozóból a református temetőbe.
Részvétfogadás szerdán 19 órától és a temetés előtt
egy órával.
Pihenése legyen csendes,
 emléke áldott.
Szerettei
H.
„Ha el is mentem, mindig itt leszek, csendben, titkon,
észrevétlen.”
Fájó szívvel tudatjuk, hogy a drága jó feleség, édesanya, nagymama, anyós, sógor­asszony, testvér, közeli és távoli rokon, jó szomszéd és barát, a bodoki
LUNGULY MÁRIA
(szül. SZÉKELY)
életének 75. évében elhunyt.
Temetése 2020. október 1-jén 14 órakor lesz a bodoki
ravatalozóháztól.
Nyugalma legyen csendes.
A gyászoló család
4318876
Részvét
A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség munkaközössége őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak PREZSMER IMOLA ­nyugalmazott szakfelügyelő elhunyta alkalmából. Szakértelmével 21 évig szolgálta a Kovászna megyei oktatás ügyét, elkötelezettsége példaértékű számunkra.
Nyugodjék békében.
731
Őszinte részvétünket és együttérzésünket fejezzük ki kolléganőnknek, Prezsmer Boglárkának édesanyja,
PREZSMER IMOLA
elhunyta alkalmából.
A Plugor Sándor Művészeti Líceum munkaközössége
4318885
A Hófehérke Óvoda közössége megrendülten búcsúzik az óvoda egykori óvónőjétől, PREZSMER IMOLÁTÓL, aki meghatározó személyisége volt az óvodapedagógusi munkánknak nemcsak helyi, hanem megyei szinten egyaránt. Szaktudásával, értékrendjével, egész egyéniségével mindannyiunk példaképe és mentora volt. Elhivatottsága, ügyszeretete alakította és megújította a Kovászna megyei óvodapedagógia alapjait. Életre hívta a Katedra Füzeteket, szerkesztője és mentora volt az Észszerű tervezés című szakkönyvnek. Nevéhez fűződnek olyan hagyományteremtő eseménysorozatok, mint a Megyei Óvónők Kreativitásversenye, a Tágasságot nekünk is… népi gyermekjáték-fesztivál, a Mesemondó seregszemle, szakmai szimpóziumok, a Csernátoni Alkotótábor. A szakmai igényesség mellett a közösségépítő törekvései is emlékezetesek számunkra, mint a honismereti közös kirándulások vagy a kreativitással párosuló óvónők bálja. Sokoldalú és színes egyénisége, páratlan humora és gyönyörű énekhangja örökre bevésődött az emlékezetünkbe. Emléke legyen áldott, pihenése csendes.
4318890
Megrendülten búcsúzunk volt tanfelügyelőnktől, PREZSMER IMOLÁTÓL. Emléke legyen áldott, pihenése csendes. Őszinte részvétünk a
gyászoló családnak.
A kovásznai körzet óvónői
1115998
Fájdalommal, kegyelettel veszünk búcsút PREZSMER IMOLÁTÓL, a megyei pedagógustársadalom meghatározó személyiségétől, aki évtizedeken át hűséggel szolgálta a magyar óvodai képzés ügyét, munkássága példát és biztos utat jelentett mindazok számára, akik elkötelezték magukat a legkisebbek nevelésének, tanításának. A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének, a Kovászna megyei szervezet elnökségének tagjaként fáradhatatlanul dolgozott azért, hogy szervezetünk fel tudjon nőni a jelenkori zord idők kihívásainak teljesítésére, sérelmeink gyógyítására, a pedagógusi, azon belül az óvónői közösség megszilárdítására. A gyászoló családnak kívánunk sok erőt az őket ért mély fájdalom elviseléséhez.
Az RMPSZ Kovászna megyei elnökségének nevében: Becsek Éva (Orbaiszék), Dimény János (Erdővidék), Szabó Margit (Sepsiszék), Veres Enikő (Felső-Háromszék) széki elnökök, dr. Péter Sándor megyei RMPSZ-elnök
du.
Köszönet
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik PÁL MÁRTA temetésén részt vettek, sírjára virágot helyeztek és fájdalmunkban osztoztak.
A gyászoló család
4318889
Megemlékezés
Fájó szívvel emlékezünk a ma hat hónapja elhunyt
FERENCZ HAJNALKA ÁGNESRE.
„Csak az hal meg igazán,
akit elfelednek”
Nyugodjon békében.
427/b
Örök fájdalommal a szívünkben emlékezünk az egy éve elhunyt JANCSÓ BÉLÁRA (BÉCIRE). Emlékünkben örökké velünk leszel. Pihenésed legyen békés és csendes.
A gyászoló család
1189
Fájó szívvel, soha el nem múló szeretettel emlékezünk DEVECSERI JÓZSEFRE, akit hat hónapja kísértünk utolsó útjára. Szeretete szívünkben örökké élni fog. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
1115997
Soha el nem múló szeretettel emlékezünk drága szüleim­re, az árapataki KOVÁCS ­ANDRÁSRA halálának 11., valamint édesanyámra, ­KOVÁCS ESZTERRE halálának 8. évfordulóján. Emlékük szívünkben örökké élni fog.
1115995
Fájó szívvel és soha el nem múló szeretettel emlékezünk id. HENDRIK GYULÁRA ­halálának tizedik évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4318860
Csoda volt, hogy éltél és bennünket szerettél, nekünk nem is haltál meg, csak
álmodni mentél.
Csak egy reményünk van, mi éltet és vezet, hogy egyszer majd találkozunk veled. Szomorú szívvel és könnyes szemmel emlékezünk a
sepsiszentgyörgyi
FERENCZ ZITA MÁRIÁRA halálának hetedik évfordulóján. Emléke legyen áldott és pihenése csendes.
Szerető családja
4318864
Tudjuk, hogy nem jöhet,
mégis egyre várjuk, enyhíti hiányát, ha álmainkban
látjuk. Az ész megérti,
de a szív soha, hogy egyszer majd mi is elmegyünk,
ahol Ő van, oda. 22 éve
kísértük utolsó útjára a szörcsei születésű
PATAKI MAGDOLNÁT.
Az élet múlik, de akit
szeretünk, arra életünk
végéig könnyes szemmel
emlékezünk.
Szerető gyermekei és azok családja
4318877

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 570
szavazógép
2020-09-30: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
KÁRPÁT-MEDENCEI NÉPVISELETEK címmel ma 17 órától Sepsiszentgyörgyön a Lábas Házban Szőcsné Gazda Enikő és Veres Emese Gyöngyvér néprajzkutatók megnyitják a miskolci Hermann Ottó Múzeum kiállítását. A kiállításon Henning Edit gyöngyfűző népi ruházati kiegészítő gyűjteményéből is láthatunk darabokat. Házigazda Marton-Lichtfusz Katalin szakreferens és Szebeni Zsuzsanna, a Magyar Kulturális Intézet vezetője.
2020-09-30: Sport - :

Két Sepsi OSK-játékos a legjobbak között (Labdarúgás, 1. Liga)

A sepsiszentgyörgyi együttes idénybeli első győzelmét követően a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) két piros-fehér mezes játékost is beválasztott az ötödik forduló csapatába. Az FC Voluntari elleni teljesítményének köszönhetően a 25 éves Bryan Nouvier és a 28 éves Florin Purece is bekerült a legjobbak közé. A 6. fordulóban a Sepsi OSK szombaton 15.30-tól a nyeretlen újonc FC Argeș ellen lép pályára a sepsiszentgyörgyi stadionban.