Női kosárlabdaKét amerikai játékos a KSE csapatánál

2020. október 1., csütörtök, Sport

A napokban bejelentett magyar edző után két amerikai kosárlabdázó leszerződtetését adta hírül a Kézdivásárhelyi SE csapata, amely javában készül a 2020–2021-es bajnoki idényre. Mellettük visszatért nevelőegyütteséhez a berecki Biszak Boglárka is.

  • Taneria Wilson. Fotó: claytonstatesports.com
    Taneria Wilson. Fotó: claytonstatesports.com

A Kézdivásárhelyi SE együttesénél szeptember közepén kezdték meg a felkészülést a soron következő idényre, de akkor még csak a helyi játékosokkal folyt a munka, holnaptól azonban már kenyérbe lép a tengerentúlról érkező Chelsea Mitchel és Taneria Wilson, míg Biszak Boglárka október 9. után csatlakozik a céhes városbéli alakulathoz. Mint ismeretes, a KSE eddigi legfontosabb igazolása a nyolcévnyi idegenlégióskodás után hazatérő Lénárt Paula volt, aki mellett a rutinosabb felső-háromszéki kosarasok közül maradt a soron következő idényre Debreczi Iringó, Czimbalmos Tímea és Domokos Réka, de a különböző utánpótlás-együttesek tehetséges játékosai – Kozman Kriszta, Bara Németh Beáta, Bandi Blanka, Tuchilus Kriszta, Lénárt Andrea, Ardelean Rebeka, Bandi Fruzsina – is biztosan lehetőséget kapnak a 2020–2021-es szezonban.

Kézdivásárhelyen kezdi meg első profi idényét a Maryland állambeli Laurelben született Chelsea Mitchell. A 175 cm magas kosárlabdázó kettes és hármas poszton (hátvéd/alacsony bedobó – bedobó) is bevethető, aki az elmúlt öt évben az amerikai egyetemi bajnokságban érdekelt, Balti­more-ban található Morgan State University játékosa volt. Utolsó szezonjában a Lady Bears néven becézett csapat legjobbja volt: összesen 30 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 33 percet játszott (ezzel ő volt a gárda legtöbbet foglalkoztatott kosarasa). Mezőnyből 51.7 százalékos pontossággal dobott, mérkőzésenként átlag 9.7 lepattanót szedett le, 1.3 gólpasszt osztott ki és 15.6 pontot szerzett. A leszedett labdák és pontszerzés terén egykori alakulatának legjobbja volt. Remek teljesítményének köszönhetően bekerült az NCAA (National Collegiate Athletic Association) 1-es divíziójához tartozó Mid-Eastern Athletic Conference (MEAC) legjobb csapatába.

 

Chelsea Mitchell. Fotó: pressboxonline.com

 

Az 1997. október 11-én született Taneria Wilson is első európai szezonját kezdi a KSE-nél, ő az Atlanta melletti Morrow-ban székelő Clayton State Univer­sity mezét cserélte kék-fehérre. A floridai Fort Pierce-ben született, 170 cm magas játékirányító két szezont töltött a Georgia állambeli egyetemnél, ahol a legutóbbi, 2019–2020-as idényben 31 meccsen kapott lehetőséget, átlagban 33.4 percet töltött a pályán, 4.4 leszedett labdát és 3.1 asszisztot jegyezett. Dobóteljesítménye egészen kiváló, összesen 500 ponttal segítette csapatát, ami mérkőzésenként 16.1-es átlagot jelentett.

A 21 esztendős berecki Biszak Boglárka a KSE-től került a Kolozsvári U csapatához, a 2018–2019-es szezonban a kincses városban játszott és tanult, majd az Erasmus program révén Pécsre került, itt az egyetemi bajnokságban szerepelt, onnan tér most haza. A céhes városbéli alakulat régi-új kosárlabdázója a Kolozsváron töltött időszak alatt 11 párharcon kapott lehetőséget, átlagban hat és fél percet volt parketten, s összesen 11 pontot jegyzett. A 175 cm magas kosaras eddigi pályafutása alatt egy-egy bajnoki bronzérmet szerzett U18-as és U20-as korosztályban.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?







eredmények
szavazatok száma 1207
szavazógép
2020-10-01: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-10-01: Sport - :

BL-csoportkörbe jutott a Ferencváros (Labdarúgás)

Hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Molde ellen, így idegenben szerzett góljai révén bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe a Ferencváros. A magyar rekordbajnok még 1995 őszén szerepelt a legrangosabb európa kupasorozat főtábláján. A Fradi a mai sorsolást a negyedik kalapból várja.