Református hírnökA Legszebb Nap

2020. október 1., csütörtök, Közélet

2020. szeptember 27-én, egy enyhén felhős és hűvös vasárnapon ismét a motorok hangjától volt hangos az Írisz Ház udvara. Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a Free Adventurer Bikers Egyesület, az Írisz Ház és az Erősdi László Ferenc Kulturális Egyesület közös szervezésében a Legszebb Nap megnevezésre hallgató esemény.

A motorosok idén is örömmel vállalták, hogy „elröpítik” motorral a fogyatékkal élőket Erősdre. Azok a fiatalok, akik részt vettek a rendezvényen, izgatottan várták, és lélekben erre az eseményre készültek egész héten.

A nap hűvösen és borúsan indult. Miután mindenki megérkezett az Írisz Ház udvarára, kezdetét vette az izgalmakkal teli motoroztatás. Először Sepsiszentgyörgy főterére vonultak, aztán Erősd felé vették az irányt, ahol sürgölődve várták őket már a munkatársak és a rendezvény helyét biztosító erősdi lelkész asszony, Ráduly-Baka Zsuzsanna és családja. A megérkezést követően mindannyian a templomba vonultunk, ahol részt vettünk egy akadálymentesített istentiszteleten, ahol az Írisz Ház zenekara tett szolgálatot, s Makkai Péter lelkipásztor hirdette Isten igéjét. Idén egy különleges felhívást tettek közzé az esemény résztvevői: kerekesszékes hintára gyűjtenek, amit Sepsiszentgyörgy egyik játszóterén szeretnének felállítani. A gyűjtés elkezdődött, és bízunk benne, hogy Isten segedelmével mielőbb megvalósul. Az istentisztelet végeztével a fiatalok és a motorosok egy-egy emléklapot vehettek át, amelyet minden évben örömmel visznek haza. A rendezvényt szeretetvendégség koronázta meg a helyiek vendégszeretetéből. A bográcsban készült finom krumpligulyás elfogyasztása után mindenki élvezte még egy picit a szeptemberi kellemes és meleg napsugarakat, aztán újra motorra pattantak, és már el is indultak hazafelé.

Köszönjük a szervezőknek és a támogatóknak: HEKS-EPER Svájc, Free Adventurer Bikers Egyesület, László Ferenc Kulturális Egyesület, Erősdi Református Gyülekezet.  

Pataki Zelma,
az Írisz Ház munkatársa

 

Jótékonysági felhívás – Kerekesszékes hinta Sepsiszentgyörgyön

A Free Adventure Bikers Egyesület és az Írisz Ház jótékonysági felhívással fordul mindenkihez, magánszemélyekhez, de cégekhez, vállalkozásokhoz is. Mozgássérült gyermekeknek kialakított biztonságos játszótéri hintát szeretnénk vásárolni, amelyet Sepsiszentgyörgy egyik játszóterén adnánk használatba. A hinta ára 16 000 lej.
Aki a kezdeményezést támogatná, a Free Adventure Bikers Egyesület bankszámlájára utalhat tetszés szerinti összegű adományt. Számlaszám (IBAN): RO64 RNCB 0124 1586 5941 0001; a cégbejegyzés száma (CUI): 39055710. A Megjegyzés rovatba, kérjük, írják be: Kerekesszékes hinta Sepsiszentgyörgyön.

Segítő együttműködésüket és jó szándékukat tisztelettel köszönjük!

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1207
szavazógép
2020-10-01: Közélet - :

Ez is el fog múlni (Református hírnök)

„Ezért nem a látható dolgokat tartjuk szem előtt, hanem a láthatatlanokra figyelünk. Ugyanis ami látható, az hamar elmúlik, ami pedig láthatatlan, örökké megmarad.” (2 Korintus 4,18)
2020-10-01: Közélet - :

Az Úr megerősítő biztatása a szolgálatra Illyefalván is (Református hírnök)

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el.” (Ézs. 40, 31.) – hangzott el az igevers 2019 nyarán, amikor dr. Kolumbán Vilmos József, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet évfolyamfelelős tanára búcsúzott az osztályától. Ezzel a reményteljes megerősítéssel és biztatással bocsátott bennünket, tanítványait a szolgálat mezejére. Egy olyan szolgálatra, mely nem csupán a fiatal lelkipásztorok számára kihívás, hanem még az idősebb, rengeteg tapasztalattal rendelkező lelkipásztor számára is.