AsztaliteniszBálint Bernadett a Top 16 női bajnoka

2020. október 2., péntek, Sport

A sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett nyerte az asztaliteniszezők Top 16 bajnokságát, amelyet szeptember 29-én és 30-án a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezték meg Budapesten a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban. A korábban 12 résztvevős bajnokságot európai mintára idén ki­bővítették, és a mezőnyt mindkét nemnél 16 főre emelték. A viadal összdíjazása egymillió forint volt, a női és férfi győztes is 250 ezer forintot kapott.

  • Fotó: Magyar Asztalitenisz-szövetség
    Fotó: Magyar Asztalitenisz-szövetség

A 24 éves háromszéki asztaliteniszező már a csoportmérkőzéseken nagyszerűen játszott, hiszen mindössze egy játszmát veszített, győzött Harasztovich Fanni, Ambrus Krisztina és Czeglédi Szilvia ellen, így első helyen jutott a negyeddöntőbe. A legjobb nyolc között Molnár Kendra volt az ellenfele, azonban Bálint egy izgalmas összecsapás után megérdemelten lépett az elődöntőbe. A német másodosztályban érdekelt TuS Uentrop sepsiszentgyörgyi játékosa, Fehér Orsolya ellen hétszettes mérkőzésen harcolta ki a döntőbe jutást. A fináléban az első számú esélyes, Madarász Dóra volt az ellenfele, akit magabiztos játékkal múlt felül.

„Eddigi karrierem talán legjobb versenye volt, nagyon hiányzott már egy nagy siker. A verseny első napján volt édesanyám szülinapja, és megígértem neki, hogy érte küzdök, így a célom a győzelem volt. Már nagyon vártam, hogy mérkőzéseket játszhassak, annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben nem éreztem magam formában. Nagyon boldog vagyok, a verseny és a győzelem nagy lökést adott. Úgy vélem, mindenki szerint Madarász Dóra volt az első számú esélyes, viszont örülök, hogy erre rácáfoltam és 4–1 arányban legyőztem. A bizonytalan helyzet ellenére a folytatásban is próbálok pozitív hozzáállást tanúsítani, és kihozni magamból a lehető legtöbbet” – nyilatkozta Bálint Bernadett.

Eredmények: * csoportmérkőzések: Bálint Bernadett (TuS Uentrop)–Harasztovich Fanni (Szekszárd Asztalitenisz Club) 4–0, Bálint Bernadett–Ambrus Krisztina (Budapesti ERDÉRT SE) 4–0, Bálint Bernadett–Czeglédi Szilvia (Statisztika PSC) 4–1 * negyeddöntő: Bálint Bernadett–Molnár Kendra 4–2 * elődöntő: Bálint Bernadett–Fehér Orsolya (TSV Schwabhausen) 4–3 * döntő: Bálint Bernadett–Madarász Dóra (Lille) 4–1. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 970
szavazógép
2020-10-02: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Manus Őrkői Cigány Találkozó
Vasárnap estig zajlik Sepsiszentgyörgyön a Manus Őrkői Cigány Találkozó negyedik kiadása a Borvíz utcai halastavak mellett. A mai program: 11–19 óráig cigány vásár: kézművesség, kirakódóvásár, turkáló, kézműves műhelymunka; 14–18 óráig gyermekfoglalkozások: origami, festés, zsonglőrködés, vásári játékok, kalandpark a Manus játszótéren;
2020-10-02: Sport - :

Nyeretlen újonccal játszik a Sepsi OSK (Labdarúgás)

Az előző öt mérkőzéssel ellentétben ezúttal a Sepsi OSK léphet pályára papírforma szerint esélyesebb félként a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában. A háromszéki csapat szombaton 15.30-tól a nyeretlen újonc FC Argeș ellen játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban.