Sok az új és a súlyos eset

2020. október 2., péntek, Belföld

Egyre agresszívebben terjed a Covid-járvány: a stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése szerint az elmúlt huszonnégy órában elvégzett 26 ezer teszt eredményeként 2343 újabb koronavírusos esetre derült fény, ez újabb negatív rekord a szerdai 2158 új eset után.

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

Az utóbbi nap folyamán Kovászna megyéből 44 új esetet jelentettek, illetve az országszerte másodszor is pozitív 569 páciensből hét Háromszékről származik. A járvány kezdete óta megbetegedettek száma elérte a 132 ezret, a gyógyultaké 105 582. Ezidáig 4915-en hunytak el koronavírusban, az utóbbi huszonnégy órában 53-an. Az előző naphoz képest megugrott a kórházban kezeltek száma (7617-ről 7795-re), és negatív rekord született a súlyos esetek számát illetően is: jelenleg 571 beteget kezelnek intenzív osztályon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 124
szavazógép
2020-10-02: Kármentő - Kuti János:

Választás után

Most, hogy megvoltak a helyhatósági választások, és mindenki nyert (leszámítva azokat, akik nem), reméljük, minden jobbra fordul, miután a románok többsége a baloldali párt után a jobboldaliakra szavazott. A magyarok az átlagnál kevesebben mentek el szavazni, mert ők úgy látszik a sült galambokban reménykednek, és nem piszkítják be kezüket a tintás pecsételővel.
2020-10-03: Belföld - :

Egyre több a súlyos eset, újabb háromszéki áldozat

A pénteken elvégzett közel 24 ezer tesz eredményeként 2064 újabb koronavírusos fertőzést azonosítottak szombaton, ebből négyet Kovászna megyében, az újratesztelések során pedig 533 páciensnek lett másodszor pozitív eredménye, ebből szintén négy esetet Háromszékről jelentettek.