Kerékpáros trialKét arany- és egy ezüstérem

2020. október 5., hétfő, Sport

Szombaton a Román Kerékpáros-szövetség égisze alatt a Suceava megyei Radócon (Rădăuți) tartották meg a hazai kerékpáros trial országos bajnokság 2020-as kiírását, amelyről a sepsiszentgyörgyi Orbán-Barra Gábor két arany- és egy ezüstéremmel tért haza.

  • Fotó: Szabó Attila
    Fotó: Szabó Attila

A koronavírus-járvány miatt nagyon csonka mezőny vett részt a bukovinai megmérettetésen, hiszen a négy kategóriában – Elit 20 és 26, Senior 20 és 26 – meghirdetett viadalra mindössze nyolc (!) kerékpáros nevezett be. A megyeszékhelyi versenyző háromban volt érdekelt: megnyerte az Elit 20-as és Senior 20-as osztály küzdelmét, mögötte pedig a házigazda Iulian Zaharie a második, míg a nagyváradi Kiss Roland a harmadik pozícióban végzett; az Elit 26-as kategóriában Orbán-Barra vereséget szenvedett Zahariétól, míg a bronzérem ezúttal is Kiss nyakába került.

„Jó volt a verseny, amelyet sajnos nézők nélkül tartottak meg. A pálya roppant technikás és nehéz volt, csak az nem volt fair, hogy Iulian Zaharie nap mint nap azon edzett, így ő előnyben volt hozzánk képest. Ez volt az idei első és egyben utolsó versenyem, mivel itthon már nem tartanak több viadalt, nemzetközi szinten pedig elmaradtak a világkupa-megmérettetések, sőt, az idei Európa-bajnokságot sem rendezték meg” – nyilatkozta érdeklődésünkre a háromszéki sportoló. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 981
szavazógép
2020-10-05: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-10-05: Sport - :

Halep kiesett, Fucsovics nyolcaddöntőbe jutott (Tenisz, Roland Garros)

Fucsovics Márton nyolcaddöntőbe jutott egyesben a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a harmadik fordulóban 7:5, 6:1, 6:3-ra diadalmaskodott a brazil Thiago Monteiro felett. Az első helyen kiemelt Simona Halep a vasárnapi nyolcaddöntőben búcsúzott a női versenytől.