ÚszásHárom egyéni rekord az országos bajnokságon

2020. október 6., kedd, Sport

Az elmúlt héten, szerdától szombatig háromszéki részvétellel rendezték meg Bukarestben az országos úszóbajnokság 2020-as kiírását felnőtt, utánpótlás és ifjúsági korosztályban. A megmérettetésről a sepsiszentgyörgyi Barabás András három egyéni rekorddal tért haza.

  • Fotó: Pexels
    Fotó: Pexels

A megyeszékhelyi Ciprian SE színeiben medencébe ugró Barabás András két korosztályban és öt versenyszámban mérettette meg magát a fővárosi viadalon. Sportolónk 50 méter gyorson egyéni rekordot úszva (25.55 mp) az utánpótláskorúak (101 induló) között a 20., míg a felnőttek közt a 33. lett (120 induló). Száz gyorson is jól teljesített, 57.06 mp-s ideje pedig egy 38. (utánpótlás/103) és 30. (felnőtt/93) helyhez volt elég. Mellúszásban újabb két egyéni legjobbat ért el a szentgyörgyi versenyző: 50 méteren 32.09 mp-vel (utánpótlás: 17/58; felnőtt: 26/68), míg 100 méteren 1:12.89 perccel csapott célba (utánpótlás: 22/42; felnőtt: 31/50). Utolsó versenyszáma az 50 méter pillangó volt, ahol 26.98 mp-s időeredménnyel egy 21. (utánpótlás/89) és egy 31. (felnőtt/103) helyezést csípett el.

„A felkészülési lehetőségeinkhez képest elégedett vagyok Barabás András eredményeivel, s roppant  örvendek annak, hogy három számban is javítani tudott korábbi egyéni rekordján” – nyilatkozta érdeklődésünkre Ciprian Grosu edző. A tréner továbbá elmondta, hogy tanítványai a hét végén szintén a fővárosban vendégszerepelnek, ahol a szakszövetség 10–11 évesek számára rendez országos bajnokságot. (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 752
szavazógép
2020-10-06: Sport - :

Dániel Attila Román Kupa-győztes (Triatlon)

Október 3-án rendezték meg a H3RO by TriChallenge triatlonversenyt, ahol fél-ironman, olimpiai, sprint és szupersprint távokon közel 450 sportoló nevezett. A sepsiszentgyörgyi Dániel Attila az olimpiai kategóriában 117 versenyzőt utasított maga mögé, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott, és egyben Román Kupa-győztesnek vallhatja magát.
2020-10-06: Sport - :

Világkupán szerzett tapasztalatot (Hegyikerékpározás)

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede a román válogatott tagjaként két rangos nemzetközi versenyen vett részt az elmúlt napokban. A csehországi Nove Mesto na Morave szeptember 29. és október 1., valamint október 2. és 4. között is otthont adott a Mercedes-Benz UCI MTB Világkupa-viadalnak. A 24 éves háromszéki kerékpározó a legjobbak ellen tehette próbára magát, a tapasztalatszerzés mellett négy világkupapontot is gyűjtött.