Korlátozások jöhetnek

2020. október 8., csütörtök, Közélet

Rendkívüli ülést tartott tegnap a megyei vészhelyzeti bizottság, miután egy nappal korábban az országos bizottság a járvány terjedésének megakadályozását célzó újabb korlátozásokat vezetett be.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Igazodva a központi hatósági rendelkezésekhez, a megyei bizottság elsőként arról döntött, hogy a magasabb fertőzöttségi szintű országokból – köztük van Magyarország is – térségünkbe érkezőknek október 7-től karanténba kell vonulniuk 14 napra. Kivételt képeznek, akik három napnál rövidebb időre érkeznek az országba, és fel tudnak mutatni egy negatív koronavírus-tesztet, amelyet a határátlépést megelőző 48 órában végeztek el. A többi beutazóra 14 napos karantén vár, melyet a tizedik napon feloldhatnak, amennyiben a nyolcadik napon elvégezett teszt eredménye negatív.

Az egyházi események kapcsán úgy döntött a bizottság, hogy a rendezvényeken csak az érintett településen élők vehetnek részt, zarándokok, vendégek jelenléte nem megengedett.

Amennyiben az ezer lakosra eső új megbetegedések száma meghaladja az 1,5-öt a megye, illetve egy vagy több település esetében, a megyei vészhelyzeti bizottság újból összeül, és a közegészségügyi hatósággal közösen dönt az újabb intézkedésekről. Ugyanakkor az érintett településeken működő vállalkozásoknak mérlegelniük kell, hogy amennyiben lehetséges, tevékenységüket távmunkában folytassák, ahol ez nem megvalósítható, ott a munkaidő megváltoztatását javasolják

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 978
szavazógép
2020-10-08: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Kóros közömbösség

Alig értek véget az önkormányzati választások, máris újabb voksolásra készül a romániai társadalom: a kormány tervei szerint december 6-án választhatjuk meg azokat a képviselőket és szenátorokat, akik érdekeinket képviselik majd a parlamentben. Érthető hát, hogy javában zajlanak az előkészületek, a magyarság legnagyobb érdekvédelmi szervezete pedig itt, Háromszéken is rangsorolta a jelölteket.
2020-10-08: Közélet - :

Őrizetben a visszaeső ittas vezető

Őrizetbe vették azt 64 éves sepsiszentgyörgyi férfit, akit egymás után két napon is elkaptak, amint felfüggesztett jogosítvánnyal igen ittasan vezetett a megyeszékhelyi Dália utcában.