AtlétikaJövő hétvégén Szentgyörgy Félmaraton

2020. október 8., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör jövő szombaton, október 17-én tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a nagy érdeklődésnek örvendő Szentgyörgy Félmaratont.

  • Fotó: Tibodi Ferenc
    Fotó: Tibodi Ferenc

A hagyományos megyeszékhelyi utcai futóversenyre 12 évnél idősebb szaladók jelentkezhetnek, a 21097,5 méteres távot pedig egyedül vagy háromfős váltóban lehet teljesíteni. Október 10-ig a www.my-run.ro weboldalon online lehet jelentkezni a félmaratonra, majd október 16-án 18–19 óra között, illetve a verseny napján 8–9.45 óra között a Szabadság téren felállított titkárságon. A nevezési díj 50 lej. A verseny rajtját délelőtt 10 órára időzítették, a korosztályok pedig a következők: 12–15, 16–19, 20–29, 30–39, 40–49 és 50–59, 60–69 évesek, illetve 70 éven felüliek, külön a nők és külön a férfiak. Az esemény szervezői díjazzák a nyílt verseny és a váltók első három helyezettjét, valamint a korosztályonkénti legjobbakat. Minden részvevő feliratos pólót, emlékérmet és oklevelet kap. További információért hívják a 0746 012 526-os (Csutak Tamás) telefonszámot.

A félmaraton 2019-es kiírására közel kétszáz futó nevezett a gyermek korosztálytól a felnőttig. A férfiak nyílt viadalát a sepsiszentgyörgyi Kelemen Péter nyerte meg (1:20:56 óra), míg a nőknél a szintén megyeszékhelyi Suciu Mónika Szilvia bizonyult a leggyorsabbnak (1:40:13 óra). (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1715
szavazógép
2020-10-08: Sport - :

Új játékos a Sepsi-SIC-nél (Kosárlabda)

Olimpián is megfordult játékost igazolt le a négyszeres bajnok és ötszörös Román Kupa-győztes Sepsi-SIC, mely szeptember 30-án közösségi oldalán bejelentette, hogy sérülés miatt felbontotta Adina Stoiedin szerződését. Az újonnan érkező kosárlabdázó a 32 éves Oumou Touré.
2020-10-08: Sport - :

Két BL-mérkőzést játszanak a Puskás Arénában (Labdarúgás)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) engedélyezte, hogy a Ferencváros a Puskás Arénában játssza le a Juventus és a Barcelona elleni hazai mérkőzését a Bajnokok Ligája csoportkörében.