Vitáztak az amerikai alelnökjelöltek

2020. október 9., péntek, Világfigyelő

Elemzők szerint valódi érvekkel folytatott higgadt vitát a két amerikai alelnökjelölt, a republikánus Mike Pence és a demokrata Kamala Harris szerda este Utah állam fővárosában, Salt Lake Cityben.

  • Pence és Harris. Fotó: bbc.com
    Pence és Harris. Fotó: bbc.com

Az egyetlen alelnökjelölti vitát a Utah Egyetemen rendezték meg, kisszámú és megfelelő távolságtartással leültetett vendég jelenlétében. A másfél órás beszélgetést Susan Page, a USA Today lap újságírója vezette. A politikusok a koronavírus-járvány kezeléséről, a gazdaság helyzetéről és kilátásairól, adó- és külpolitikáról, környezetvédelemről és fajgyűlöletről vitáztak. Az elején Mike Pence leszögezte, hogy Joe Biden demokrata elnökjelölt terve a járványkezelésre Donald Trump elnök kormánya intézkedéseinek másolása, szemmel láthatóan „plágium”. Pence ezzel Harris azon megállapítására válaszolt, hogy az amerikai történelem legnagyobb kudarca, ahogy Trump elnök kezeli a járványt. Harris kijelentette: számára attól még nem lesz megfelelő egy COVID-19 elleni oltóanyag, hogy Donald Trump annak tartja majd.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 890
szavazógép
2020-10-09: Belföld - :

Nyilvános meghallgatás lesz Brüsszelben (Minority Safepack)

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Minority SafePack: az Európai Parlamentben október 15-én délelőtt lesz az európai kisebbségvédelmi kezdeményezés nyilvános vitája – közölte az RMDSZ sajtóirodája. A meghallgatás időpontját eredetileg március 23-ára tűzték ki, de járványügyi korlátozások miatt az Európai Parlament szakbizottságai elhalasztották, ezért részben online fog lezajlani.
2020-10-09: Közélet - Nagy B. Sándor:

Jó ötletnek bizonyult a KultúrPark

Tőkés Csaba Zsolt és Vörös T. Balázs Hármasfonat – Tánccal átszőtt életek című dokumentumfilmjének hétfői bemutatójával zárta idei szezonját a sepsiszentgyörgyi KultúrPark, a filmet nagyon jól fogadta a közönség. A közelmúltban készült alkotásról a társrendezőt és egyik főszereplőt, Tőkés Csaba Zsoltot, a KultúrPark első szezonjának tapasztalatairól pedig Csibi-Duka Tímea, Kolumbán Zenge és Lázár-Prezsmer Endre szervezőket kérdeztük.