Teremlabdarúgás, 1. ligaKét vereséggel indítottak

2020. október 13., kedd, Sport

Szombattól hétfőig a csíkszeredai Erőss Zsolt Sportcsarnok adott otthont a 2020–2021-es teremlabdarúgó 1. liga első teremtornájának, ami alatt a bajnokság első három fordulóját játszották le. A három másodosztályos idény után ismét az élvonalban érdekelt KSE Futsal számára egy elhalasztott és két elvesztett mérkőzéssel rajtolt a pontvadászat.

A csíkszeredai torna nyitómérkőzését a KSE Futsal csapatának kellet volna lejátszania a Kolozsvári Clujana alakulatával, de mivel a céhes városbéli csapat a mezőny egyetlen olyan gárdája, amely ugyanazzal a játékoskerettel mérkőzik a labdarúgó 3. ligában és a teremlabdarúgó 1. ligában, így a Gazda József edzette együttes elnapolta szombati meccsét.

Vasárnap következett a címvédő, Galaci United elleni összecsapás, amelyet az első sípszótól az utolsóig a Duna-partiak irányítottak. Az első 20 perc után már 7–2-re vezetett Galac. A második játékrészben is a rutinosabb United akarata érvényesült a pályán, s további négyszer zörgött a kézdivásárhelyiek hálója, és végül hétgólos vereséget szenvedtek az élvonalba visszatérő kézdivásárhelyiek. Eredmény: Galaci United–KSE Futsal 11–4 (7–2/gólszerzők: Tacot 3., 34., Cireş 6., Cojocaru 8., Crăciun 11., 14., 14., Crişan 15., Burdujel 21., Ignat 25., Boşneagă 38., illetve Mojzi 12., Gáll 18., Kanyó 28., 32.).

Hétfőn székely rangadót vívtak a felső-háromszékiek, akik a harmadik fordulóban a jobb játékerőt képviselő FK Székelyudvarhellyel szemben vették fel a kesztyűt. Az udvarhelyiek már az 4. percben betaláltak, s további hat alkalommal voltak eredményesek, velük szemben a mieink csak két gólt jegyeztek. Eredmény: KSE Futsal–FK Székelyudvarhely 2–7 (0–4/gólszerzők: Gajdó G. 26., Kanyó 34., illetve Szécsi 4., 10., Balázsi 13., 29., Bálint 19., Balázs 23., Kerestély 35.).

„Reális eredmények születtek, el kell fogadnunk, hogy tapasztaltabb ellenfelektől kaptunk ki úgy, hogy eddig kizárólag a nagypályára koncentráltunk. Nem vagyunk elkeseredve, a két hét múlva esedékes torna is nehéz lesz, de majd a 3. liga novemberi zárása után csak a futsalra fogunk összpontosítani, és igyekszünk kijavítani a mérlegünket” – értékelt Gazda József edző.

A KSE Futsal játékoskerete a tornán: Bunduc, Farkas–Kanyó, Gáll, Gajdó T., Gajdó G., Zsombori, Mojzi, Bandi, Pakucs, Damian, Telcean, Vasi­loiu. (tibo)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1037
szavazógép
2020-10-13: Sport - :

Ördög Balkán-bajnok, Tompa újabb futamgyőzelme (Motokrossz)

Szombaton és vasárnap Ciolpani adott otthont a román motokrosszbajnokság harmadik fordulójának, a viadal egyben a Balkán-bajnokság utolsó állomása volt. Háromszéki sportolóink – az ozsdolai Ördög Zoltán és a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián – futamgyőzelemmel zárták a hétvégét, emellett a 13 esztendős Zoltán bezsebelte a balkán-bajnoki aranyat is.
2020-10-13: Sport - :

Tíz év után újra bajnok a Lakers (Kosárlabda)

A Los Angeles Lakers vasárnap LeBron James vezényletével negyedszer is nyert a Miami Heat ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntőjében, és ezzel a klub történetében tizenhetedik alkalommal megszerezte a bajnoki címet.