Labdarúgás, Nemzetek LigájaSzerbia vendégeként nyert a magyar válogatott

2020. október 13., kedd, Sport

A Nemzetek Ligája harmadik fordulójában a magyar válogatott Belgrádban az újonc Könyves Norbert szemfüles góljával 1–0 arányú győzelmet aratott Szerbia felett. Marco Rossi együttese a negyedik körben szerdán 21.45-től a vb-negyeddöntős oroszok vendége lesz.

  • A vajdasági születésű Könyves Norbert (19) első válogatott gólja három pontot ért. Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    A vajdasági születésű Könyves Norbert (19) első válogatott gólja három pontot ért. Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

A magyar válogatott nem látványosan, viszont szervezetten futballozott az első félidőben, ráadásul elöl az újonc Könyves Norbert harciasságának köszönhetően a 20. percben a vezetést is megszerezte. A szerbek játékából teljesen hiányzott az átütő erő, így Gulácsi Péter kapusnak – aki az oroszok elleni találkozón már nem állhat a kapuba, mert a karanténszabályok miatt vissza kell térnie klubjába – nem volt nehéz dolga.

A házigazdáknak a térfélcserét követően sem volt sok kedvük futballozni, és nem sok veszélyes helyzetet alakítottak ki a félidő első felében. Ellenben a magyarok a csereként pályára lépő Holender Filip révén eldönthették volna a három pont sorsát, azonban a támadó hibázott. Negyedórával a vége előtt aztán a hazaiak a kapufát eltalálták ugyan, gólig azonban később sem jutottak, hiába mozgósítottak nagyobb energiákat az egyenlítésért.

További eredmények:
* A-liga, 1. csoport: Bosznia-Hercegovina–Hollandia 0–0, Lengyelország–Olaszország 0–0, 2. csoport: Anglia–Belgium 2–1, Izland–Dánia 0–3; 3. csoport: Horvátország–Svédország 2–1, Franciaország–Portugália 0–0; 4. csoport: Ukrajna–Németország 1–2, Spanyolország–Svájc 1–0
* B-liga, 1. csoport: Norvégia–Románia 4–0 (gólszerzők: Haaland 13., 64., 74., Sorloth 39.), Észak-Írország–Ausztria 0–1; 2. csoport: Izrael–Csehország 1–2, Skócia–Szlovákia 1–0; 3. csoport: Oroszország–Törökország 1–1; 4. csoport: Írország–Wales 0–0, Finnország–Bulgária 2–0
* C-liga, 1. csoport: Luxemburg–Ciprus 2–0, Montenegró–Azerbajdzsán 2–0; 2. csoport: Észtország–Észak-Macedónia 3–3, Örményország–Grúzia 2–2; 3. csoport: Koszovó–Szlovénia 0–1, Görögország–Moldova 2–0; 4. csoport: Kazahsztán–Albánia 0–0, Litvánia–Fehéroroszország 2–2
* D-liga, 1. csoport: Feröer-szigetek–Lettország 1–1, Andorra–Málta 0–0; 2. csoport: Liechtenstein–Gibraltár 0–1.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 120
szavazógép
2020-10-13: Sport - :

Nadal 20. Grand Slam-győzelmét gyűjtötte be (Tenisz, Roland Garros)

Rafael Nadal saját rekordját tovább javítva tizenharmadszor nyerte meg a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes versenyét. A vasárnapi döntőben a spanyol 6:0, 6:2, 7:5-re diadalmaskodott a világelső Novak Ðoković felett.
2020-10-13: Magazin - :

BarabásiLab – kiállítás a hálózati gondolkodásról

A Barabási Albert László fizikus és hálózatkutató által vezetett BarabásiLab elmúlt 25 évben készült munkáit: kétdimenziós hálózat-vizualizációkat, háromdimenziós adatszobrokat, videókat és VR adatmegjelenítéseket mutat be szombattól a Ludwig Múzeum BarabásiLab: Rejtett mintázatok – A hálózati gondolkodás nyelve című kiállítása.