HegyikerékpározásElégedett első elit világbajnoki szereplésével

2020. október 14., szerda, Sport

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede két Világkupa-viadal után október 5. és 11. között a román válogatott tagjaként a hegyikerékpárosok világbajnokságán tette próbára magát. A 24 éves megyeszékhelyi versenyző az ausztriai Leogangban rendezett megmérettetésen a 68. helyen ért célba, csapattársa, Vlad Dascălu meglepetésre az előkelő 11. pozíciót szerezte meg, míg Lucian Logigan 72. lett.

  • Fotó: Traian Olinici
    Fotó: Traian Olinici

A román hegyikerékpáros válogatott zsúfolt időszakot tudhat maga mögött, hiszen előbb Csehországban vettek részt két Világkupa-versenyen, majd világbajnokságon álltak rajthoz. A Cross Country Olympic megmérettetésen az elit férfiak mezőnyében 34 országból 89 versenyző tette próbára magát. A világbajnoki aranyérmet az emberpróbáló 20 kilométeres pálya teljesítése után a francia Jordan Sarrou szerezte meg, a dobogó második fokára a svájci Mathis Flueckiger állhatott fel, míg a bronzérmes a szintén francia  Titouan Carod lett. A román válogatott legjobb eredménye Vlad Dascălu nevéhez fűződik, aki az első elit világbajnokságán a 11. helyen végzett. A tavaly olimpiai részvételt is kiharcoló Dascălu 2019-ben a huszonhárom év alatti világbajnokságon és az Európa-bajnokságon is aranyérmet szerzett.

„A szervezők egy downhill-pályát próbáltak átalakítani, ami kevésbé sikerült, hiszen az emelkedők nagyon hosszúak, az ereszkedők pedig nagyon meredekek voltak. A rengeteg eső miatt a sár is megnehezítette a versenyzést, kevés előzési lehetőség akadt. A versenyzők többségének nem feküdt a pálya, és ezt jól bizonyítja, hogy a zsinórban ötször világbajnokságot nyerő svájci Nino Schurter idén csak a kilencedik lett. Mivel az első elit világbajnokságom volt, elégedett vagyok az eredményemmel, ráadásul a magyar bajnok, Palumby Zsombor előtt értem célba, és úgy vélem, a 68. hely első nekifutásra egy elfogadható eredmény. A csapattársam Vlad Dascălu nagyot ment, közel volt ahhoz, hogy bekerüljön a legjobb tíz közé” – nyilatkozta Molnár Ede, aki október 17-én a BikeXpert Alpine Challenge maratonversenyen vesz részt.

Eredmények – Cross Country Olympic, elit férfiak: 1. Jordan Sarrou (Franciaország) 1:25:37 óra, 2. Mathis Flueckiger (Svájc) 45 másodperc hátrány, 3. Titouan Carod (Franciaország) 55 másodperc hátrány..., 11. Vlad Dascălu (Románia) 2:52 perc hátrány..., 68. Molnár Ede (Románia) 2 kör hátrány. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 120
szavazógép
2020-10-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-10-14: Sport - :

Győzelemmel élre ugorhat a magyar válogatott (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

Ha a magyar labdarúgó-válogatott legyőzi az élen álló orosz csapatot Moszkvában, akkor Nemzetek Ligája-csoportjában átveszi a vezetést. A ma 21.45-kor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. Ugyanebben az időpontban a román válogatott Ausztria csapatát fogadja az Ilie Oană Stadionban, ez a mérkőzés a Pro TV műsorán követhető.