Cégeknél és buszokon is ellenőriznek

2020. október 14., szerda, Közélet

Egyre szigorúbban kérik számon a járványügyi előírások betartását a hatóságok: a prefektúra irányítása alatt hétfőn 52 állami és 16 helyi rendőr végzett különböző ellenőrzéseket a megyében.

A rendőrség közleménye szerint azt is megvizsgálták, hogy a koronavírussal fertőzöttek kórházi, lakhelyi és intézményes elkülönítése szabályszerű-e, ahogy azt is, hogy a cégek, illetve a járókelők mennyire figyelnek a higiéniára, egyéni védekezésre és távolságtartásra. Ez alkalommal 53 vállalkozást, illetve egyéni vállalkozót, 23 személyszállító járművet és 129 személyt ellenőrzitek, és 12 bírságot szabtak ki összesen 3500 lej értékben. A rendőrség hangsúlyozza, hogy fellépésének elsődleges célja nem a büntetés, hanem a megelőzés, ám tekintettel a rendkívül súlyos következményekre a törvényszegéseket nem fogják elnézni. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-10-14: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Pontosít a megyei nyugdíjpénztár (Szolgálatiidő-megváltás)

Pontosításokat közölt a nyugdíjjárulék megvásárlásának lehetőségét taglaló korábbi –Megvásárolható a nyugdíjjárulék, de zsebbe kell nyúlni érte című, október 7-én megjelent – cikkünk kapcsán a megyei nyugdíjpénztár.
2020-10-14: Közélet - :

Barótra is kiterjesztik a kedvezményt (Csökkentett nyugdíjkorhatár)

A képviselőház keddi döntése nyomán, az RMDSZ javaslatára Barót és környéke is felkerül az ipari tekintetben szennyezettnek minősülő területek listájára, így lehetőség nyílik arra, hogy két évvel hamarabb nyugdíjba mehessenek az ott vagy annak nyolc kilométeres körzetében harminc éve élők – közölte Benkő Erika háromszéki parlamenti képviselő.