Kötelező maszkviselésre és távoktatásra tér át Sepsiszentgyörgy

2020. október 19., hétfő, Közélet

Meghaladta a fertőzöttségi arány a 3 ezreléket Sepsiszentgyörgyön, így immár minden nyílt és zárt térben kötelezővé vált a maszkviselés – hívta fel a figyelmet hétfő déli üzenetében a megyei sürgősségi felügyelőség.

A Ro-Alert riasztási rendszer által továbbított felhívás szerint a magas fertőzési veszély miatt az összes tanintézményben a vörös forgatókönyv alapján folytatódik tevékenység, azaz óvodások, iskolások egyaránt távoktatásra térnek át.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-10-19: Közélet - :

Sok a gyorshajtó

Egy nap alatt 39 közlekedési kihágást állapítottak meg a rend­őrök Kökös és Kézdivásárhely között, és ebből 31 gyorshajtással kapcsolatos.
2020-10-19: Belföld - :

Kevés beteg a megyében, sok a megyeszékhelyen

Az elmúlt 24 órában 2466 fertőzést igazoltak Romániában, a nyilvántartott fertőzöttek száma így 182 854-re emelkedett – közölte hétfőn a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). Bár országos viszonylatban a legkevesebb új megbetegedést Kovászna megyében regisztrálták (2 személy), az elmúlt 14 napban igazolt új koronavírusos esetek száma ezer lakosra vetítve Sepsiszentgyörgyön is meghaladta a 3-as küszöböt.