Női kosárlabdaÖt háromszéki játékos a román válogatottban

2020. október 21., szerda, Sport

A Kézdivásárhelyi SE csapatától egy, míg a négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes Sepsi-SIC együttesétől négy játékos kapott behívót a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság novemberi selejtezőire készülő román válogatottba. A török Ayhan Avci edzette nemzeti csapatnak Olaszország és Dánia legjobbjaival kell megmérkőznie a Rigában esedékes teremtornán.

  • Annemarie Gödri-Părău. Fotó: FIBA
    Annemarie Gödri-Părău. Fotó: FIBA

A felnőtt női román válogatott bővített keretébe tizennégy játékos kapott behívót: a céhes városbéli KSE-től Lénárt Paula, a megyeszékhelyi Sepsi-SIC-től pedig Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Kelemen Kincső és Orbán Nikolett lesz ott a no­vember 4–8. közöttre beütemezett összetartáson, s bízunk abban, hogy mindannyian lehetőséget kapnak a rigai, buborékban lejátszandó két Eb-selejtezőn. Mellettük Carla Popescu, Alina Podar, Kilin Tünde (Szatmárnémeti VSK), Gabriela Mărginean (Landerneau Bretagne Basket, Franciaország), Gabriela Irimia (Târgoviște), Anca Șipos (Agronómia Bukarest), Ashley Walker (Ormanspor, Törökország), Elisabeth Pavel (Lublin, Lengyelország), Dora Ardelean (Aradi FCC) is ott lesz a fővárosi edzőtáborban. A tizenkét játékosra leszűkített nemzeti csapat no­vember 9-én utazik Lettország fővárosába, ahol 12-én és 14-én Olaszország, illetve Dánia ellen játszik majd a 2021-es Eb selejtezőjének D-csoportjában.

A román együttes tavaly novemberben 70–55-re verte Dániát, majd 60–59-es vereséget szenvedett Prágában a csehektől. Két forduló után Csehország (4 pont), Románia (3 pont), Olaszország (3 pont) és Dánia (2 pont) a csapatok sorrendje a kvartettben.

A Sepsi-SIC csapatától további két játékos szerepelhet valamelyik európai nemzeti együttesben: novemberi válogatott meccsek alkalmával Jovana Pašić a montenegrói, míg Pinelopi Pavlopoulou a görög címeres mezt ölteti magára.

 

Elhalasztották a kupa első körét

A Román Kosárlabda-szövetség kedden hivatalos portálján bejelentette, hogy egy héttel elhalasztja a női kosárlabda Román Kupa nyitó körének lebonyolítását. Az új forgatókönyv szerint a kupasorozat első két teremtornáját november 2–4. között rendeznék meg. A szakszövetség a programváltoztatást elsősorban a hazai járványügyi helyzettel magyarázza.

Mint ismeretes, a Szatmárnémeti VSK, az Agronómia Bukarest, a KSE és az Alexandria Szatmáron, míg az Aradi FCC, a Brassói Olimpia, a Konstancai Phoenix és a Kolozsvári U Bukarestben küzd a negyeddöntőbe jutásért. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1094
szavazógép
2020-10-21: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-10-21: Sport - :

Bouhenna és Vașvari a forduló csapatában (Labdarúgás)

A Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) kedden kihirdette az élvonalbeli bajnokság 7. fordulójának csapatát. Teljesítményének köszönhetően a sepsiszentgyörgyi együttesből két játékos, Rachid Bouhenna és Gabriel Vașvari is bekerült a legjobbak közé. Az algériai-francia hátvéd és a román középpályás is oroszlánrészt vállalt a Sepsi OSK jászvásári győzelméből.