BarótÚjrarendezi sorait az RMDSZ

2020. október 21., szerda, Közélet

Lázár-Kiss Barna András hónap eleji lemondását követően Gál Károly látja el a baróti városi RMDSZ-szervezet elnöki teendőit. A megbízott elnök legfontosabb feladatának a parlamenti választási kampány megszervezését tartja: hozzá kell járulniuk a szövetség országos sikeréhez, a lehető legtöbb szavazat begyűjtéséhez pedig minden eddiginél jobb mozgósításra lesz szükség.

  • Fotó: Kocsis B. János
    Fotó: Kocsis B. János

A baróti RMDSZ nem úgy szerepelt a helyhatósági választásokon, ahogy várták, ezért természetes, hogy az elnök lemondott, és minél hamarabb teljesen új csapatot kell kialakítaniuk. A csapatépítés már a következő hetekben elkezdődik, hiszen a decemberi választásoknak komoly a tétje: meg kell őrizni a magyarság bukaresti képviseletét, ahhoz pedig meg kell tudni szólítani nemcsak az RMDSZ mellett mindig kitartókat, hanem a passzívabb választókat és azokat is, akik a helyhatósági választásokon az Erdélyi Magyar Szövetségre voksoltak. Ez utóbbi két kategória mozgósítása lesz nehezebb, Gál Károly szerint azonban nem lehetetlen a feladat: ha megmutatják, elég nyitottak és sikerül a politikában eddig részt nem vállaló embereket bevonniuk, akkor az aktivizálhatja környezetüket is.

Az RMDSZ a városi képviselő-testületben konstruktív ellenzéki szerepet kíván betölteni, készek a független polgármester, Benedek-Huszár János minden építő jellegű döntését támogatni. Ennek érdekében javasolják alpolgármesternek a tisztséget az elmúlt nyolc évben is ellátó Szakács Lászlót: a város ügyeit tekintve tapasztalt, Barót iránt elkötelezett, sokat tud segíteni az új városvezetőnek – véli a városi szervezet megbízott elnöke.

Bár úgy érzi, parlamenti képviselőként Erdővidék és Háromszék hasznára tudott volna lenni, szó nélkül elfogadja a Háromszéki Képviselők Tanácsa által titkos szavazással kialakított sorrendet: demokratikus, semmilyen tekintetben meg nem kérdőjelezhető eredmény született. Amúgy meggyőződése, hogy Könczei Csaba jó képviselő lesz, szívén fogja viselni Erdővidék sorsát is, és sokat fog tenni a mezőgazdaságból élők boldogulása érdekében.

„Első lépésként a parlamenti választások kampánya, majd a tisztújító közgyűlés megszervezése és lebonyolítása lesz a feladatom, majd azért kell dolgoznunk, hogy friss, a politikában még nem szereplő emberek bevonásával új csapatot építsünk, majd csak ezt követően jöhet szóba minden egyéb. Bár meglehet, Erdővidékről nem nyer senki képviselői vagy szenátori tisztséget, azért nem felejtenek el bennünket, hiszen olyan emberek jutnak mandátumhoz, akik jól ismernek, gyakran keresnek fel és jó kapcsolatokat ápolnak az itteniekkel. Számítunk az ő szövetségükre” – nyilatkozta Gál Károly.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1921
szavazógép
2020-10-21: Közélet - Fekete Réka:

Befuccsolt a központosított eszközbeszerzés (Táblagépek, laptopok, kamerák)

Eddig egyetlen táblagép, laptop, kamera sem érkezett meg abból az eszközcsomagból, amit megyénknek meg kellett volna kapnia a különböző országos pályázatok révén, s bár előbb háromezer, később kétszer annyi igénylést nyújtottak be az iskolák táblagépekre, legtöbb esetben válasz sem érkezett a központi adattártól. A helyi önkormányzatok, civil szervezetek kivételével senki nem segített az iskoláknak, ki hogy tudja, helyben oldja meg, miként vonja be a különböző korosztályú diákokat az online oktatásba – erősítette meg lapunk érdeklődésére Kiss Imre megyei főtanfelügyelő.
2020-10-21: Jegyzet - Fekete Réka:

Irtsuk a lélekölő víruspánikot

Elképesztő jelenségről számoltak be minap kolozsvári barátaink. Tízéves kisfiuk éjjel felriad és azt kérdezi: anya, én meghalok? Egy ideje villanyfénynél alszik, nyugtalan, nappal is furákat kérdez, nem érzi magát biztonságban.