Asztalitenisz, SzuperligaElnapolták az élvonal rajtját

2020. október 22., csütörtök, Sport

A Román Asztalitenisz-szövetség kedd este úgy határozott, hogy elhalasztják az asztalitenisz Szuperliga 2020–2021-es idényének rajtját, és egy későbbi időpontban rendezik meg az előzőleg mától vasárnapig kiírt odavágó mérkőzéseit.

  • Ștefan Moldoveanu. Fotó: Kocsis Tamás
    Ștefan Moldoveanu. Fotó: Kocsis Tamás

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC felnőtt férfi pingpongcsapata – Laurenţiu Bârlan, Andrei Bârlan, Kanabé Szilárd, Ștefan Moldoveanu, Bojan Crepulja – szeptember elején harcolta ki a Szuperligában való indulást, és 2017 után ma kellett volna újra élvonalbeli meccset játszania. A zöld-fehérek első szuperligás ellenfele a Bukaresti Steaua lett volna. Sajnos, az ember tervez, és mostanság a koronavírus-járvány végez, ezért a szakszövetség a megbetegedések rohamosan növekedő számára hivatkozva elhalasztotta a küzdelemsorozat őszi idényét.

„Sok játékos és edző produkált pozitív koronavírustesztet, így nem utaztunk el Buzăuba, ahol a Szuperliga odavágójának meccseit játszottuk volna le. Nálunk minden rendben, s titokban örvendünk is a halasztásnak, hiszen a szerb asztaliteniszezőnk nem tudta volna végigjátszani az itteni mérkőzéseit, mivel egy otthoni viadalon is asztalhoz kellett volna állnia” – nyilatkozta érdeklődésünkre Teodor Simon, a Sepsi-SIC edzője. A szentgyörgyi tréner hozzátette: még nem tudja, mikor pótolják be a most elnapolt találkozókat, ám elmondása szerint a Szuperliga 2020–2021-es bajnokságának őszi idényét előreláthatólag „buborékban” szervezik meg, ahová a játékosok, a szakmai stábok csak negatív teszteredményekkel mehetnek be.

A nyolccsapatos Szuper­liga mezőnye: Sepsi-SIC, Besztercei VSK – az újoncok, Bukaresti Steaua, Mioveni-i SK, Konstancai Top Star TT, Pristavu Câmpulung TT, Székelyudvarhelyi ISK és Câmpulungi Akarat. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1094
szavazógép
2020-10-22: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-10-22: Sport - :

Négygólos Fradi-vereség Barcelonában (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Ferencváros 5–1 arányú vereséget szenvedett az FC Barcelona otthonában a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek keddi nyitányán. Szerhij Rebrov együttese a következő fordulóban, jövő szerdán az ukrán Dinamo Kijev csapatát fogadja a Groupama Arénában.