Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Cél és eszköz

2008. október 20., hétfő, Máról holnapra
Farkas Réka

Választások előtti kapkodás, összevisszaság, teljes kommunikációs zavar jellemzi az RMDSZ-t. Jó példa erre a kézdivásárhelyi eset is, hisz az elmúlt hetek nyilatkozatai után az RMDSZ-es tanácstagok joggal gondolhatták, most a kampány hevében azzal szolgálják a szövetség érdekeit, ha egyöntetűen támogatják az autonómiareferendumot. Erre szólította fel őket Albert Álmos területi elnök, jó lépésnek találta a népszavazást Márton Árpád, és hajlandó volt szóba állni a kezdeményező SZNT-vel Markó Béla is, aki ezúttal nem utasította el az elképzelést, hanem a dokumentáció áttanulmányozását ígérte.

Az amúgy kisebbségbe szorult kézdivásárhelyi frakció megszavazta tehát a határozatot, ám kiderült, nem jól tette. Nem számolt azzal, hogy az RMDSZ továbbra is csak ,,elvileg" hajlandó kiállni az autonómia-népszavazás mellett, a gyakorlati lépéseket elutasítja, alapos, pontos előkészítést követel, s bár megtehetné, nem hajlandó ehhez konkrét segítséget nyújtani.

A szinte pánikszerű kapkodást igazolja az a balul sikerült közlemény, amellyel megpróbáltak a felső igényhez igazodni, és közben úgy kimászni a slamasztikából, hogy ne rombolják tovább a szövetség és felső-háromszéki képviselőjelöltje igen-csak megtépázott hitelét. Vádaskodnak, politikai ellenfeleikre mutogatnak, az autonómia ügyének fontosságáról beszélnek, és kiderül, az RMDSZ-es önkormányzati képviselők azt sem tudják, miről szavaznak, betegségre hivatkozva nem vesznek részt a szakbizottsági vitákon. Leköszönt, de a jelek szerint továbbra is tevékeny elnökük azért aggódik, hogy az autonómiáról szóló vita eltereli a figyelmet az oly fontos választásokról, s ez jelzi: a szövetség még itt, a Székelyföldön sem tekinti elsőrendű fontosságúnak az önrendelkezést, jelen pillanatban a bársonyszékek megszerzése egyetlen céljuk.

Az autonómia-népszavazást kezdeményező SZNT abban a hitben tette meg a lépést, hogy színvallásra késztetheti a választásokon megméretkező jelölteket, úgy vélte, eljött az ideje, hogy olyan képviselőket, szenátorokat válasszunk, akik hajlandóak tevékenyen szerepet vállalni az önrendelkezés elérésének ügyében. Az RMDSZ ezzel a lépésével bebizonyította, számára az autonómia nem cél, hanem továbbra is kampányeszköz csupán.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1794
szavazógép
2008-10-20: Közélet - Ferencz Csaba:

Találkoztak a sikeres cégek

Az ünnepélyes hangulat sem maradt el pénteken este a Sugás vendéglőben, ahol a megyei kereskedelmi és iparkamara szervezésében immár tizenötödik alkalommal került sor a háromszéki cégek toplistájának díjkiosztó ünnepségére. A tavalyi üzleti forgalom, a profit, a humán erőforrás felhasználása, a fejlesztési erőfeszítés, valamint a tőkefelhasználási hatékonyság alapján a működő 5338 cég mintegy tizedét, 573 vállalkozást díjaztak.
2008-10-20: Közélet - Fekete Réka:

Szorul a gyógyszerhurok

Háromszék több patikájában elfogyott az inzulin és egynémely tablettás antidiabetikum, valamint hiányoznak bizonyos készítmények a rákbetegek gyógyszereiből. A második hete tartó gyógyszerblokád miatt a patikusok attól tartanak, jövő héttől pánikszerűen futkosnak majd a betegek receptjeikkel, mivel egyre több termék fogy el a polcokról, és nincs, ahonnan feltölteni a készletet.