Új igazgató a Székely Mikó Kollégium élén

2020. október 26., hétfő, Közélet

Ma adja át a hivatalos kinevezést Kiss Imre megyei főtanfelügyelő Sztakics Évának, aki ideiglenesen és megbízással, de átveszi a Székely Mikó Kollégium irányítását. Sepsiszentgyörgy eddigi alpolgármestere (16 évig látta el ezt a feladatot) Kondor Ágotát váltja, aki kilenc éve vezette a neves megyeszékhelyi iskolát.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Kondor Ágota lapunk kérdésére elmondta, már másfél esztendővel ezelőtt jelezte, hogy lemondana az igazgatói tisztségről, de voltak megkezdett programok, majd jött a járvány, és el kellett indítani az új tanévet is, olyan körülmények között, ami nem megszokott, ezért kivárt. Most már sínen vannak a dolgok, megszokták a különböző járványügyi forgatókönyveket, úgy érzi, nyugodt lélekkel tudja átadni a munkát, a szolgálatot – mondotta.

A tanügyből jöttem, oda megyek vissza – mondta Sztakics Éva, akinek a Berde-iskolában van a végleges katedrája, de mától áthelyezéssel a Székely Mikó Kollégiumban tanít, amelynek igazgatását is vállalta.

A Székely Mikó Kollégium tantestületét Kondor Ágota és Sztakics Éva is tájékoztatta levélben a szándékáról, Kiss Imre megyei főtanfelügyelő pedig lapunknak megerősítette, hogy ma átadja az ideiglenes megbízásos kinevezést Sztakics Évának a Székely Mikó Kollégium igazgatói tisztségébe, amit versenyvizsgával csak akkor lehet elfoglalni, amikor az oktatási minisztérium meghirdeti azt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2616
szavazógép
2020-10-26: Közélet - Farcádi Botond:

Hogy magunkról mi dönthessünk (Székelyföld autonómiájának napja)

A koronavírus-járvány és az érvényben levő korlátozások ellenére is fontosnak tartotta mintegy száz sepsiszentgyörgyi, hogy Székelyföld autonómiájának napján részt vegyen az immár hagyományossá vált őrtűzgyújtáson a Pacén. A szabadtéri ökumenikus istentisztelet keretei között zajló eseményen a résztvevők fegyelmezetten betartották a szabályokat: nem tömörültek, és maszkot viseltek, mintegy jelezve, hogy az autonómiaigényt a legkedvezőtlenebb körülmények között is ki lehet, és ki kell nyilvánítani.
2020-10-26: Jegyzet - Kuti János:

A jelölések kritériumai (A múlt hét)

A múlt hét legfontosabb eseménye a pártok életében, hogy letették a jelöltlistákat és az aláírásokat tartalmazó íveket. Nem volt könnyű dolog, mert kevés a hal és sok a zavarosban halászni akaró, másképp szólva sok a jelentkező, de kevés a bejutó hely.