Kondor Ágota szolgálatnak tekinti az eddig végzett munkát

2020. október 27., kedd, Közélet

Az azóta szinte teljes egészében megváltozott oktatási törvény 2011-es életbe lépésének esztendejében vette át Kondor Ágota a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium irányítását, és ezt a munkát végezte tegnapig, amikortól, amint arról beszámoltunk, Sztakics Éva vette át – ideiglenesen és megbízással – az intézmény igazgatói tisztségét.

Kondor Ágota az említett jogszabály szellemében és az iskola szellemiségét megőrizve kezdte meg azt a munkát, melynek során az iskolában folyó oktatás, nevelés színvonalának megtartása, javítása volt a célja. Az elmúlt kilenc évet szolgálatnak tekinti és hangsúlyozza, minden eredményt kollégáival együtt értek el, „azzal a kiváló munkaközösséggel, amely jó és lelkes szakemberekből áll”.

Kondor Ágota fontosnak tartja, hogy sikerült visszaszerezniük a kollégiumi státuszt, és a hagyományoknak megfelelően hangsúlyosan van jelen az iskola életében a tehetséggondozás. Az infrastruktúra bővítése, korszerűsítése szinte állandó folyamat, az oktatás körülményeinek jobbítását az igazgató éppen olyan fontosnak tartja, mint az oktatás színvonalának szinten tartását, emelését. Jó a kapcsolatuk a diákokkal, a szülőkkel, a szülői bizottsággal, az alapítvánnyal és az önkormányzattal. Utóbbi képviselőjeként Sztakics Éva az iskola vezetőbizottságának tagja volt, jól ismeri az intézmény életét, ez minden bizonnyal hasznára válik most kezdődő igazgatói munkakörében is – mondotta.

A leköszönő igazgató lapunknak beszélt az iskola nemzetközi kapcsolatairól is. Az elmúlt években a Mikó-kollégium Cambridge oktató- és vizsgaközpont lett, csatlakoztak a magyarországi tehetséggondozó hálózathoz, amelynek egyik Kiváló Tehetségpontja lettek, és tagjai az európai hálózatnak is, a múlt hónapban írták alá azt az együttműködési szerződést, amely német oktatási és vizsgaközponttá minősíti a Mikót. Egyetemekkel kötöttek partneri kapcsolatot, idéntől a Mikó gyakorlóiskolának számít a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem számára, ami azt jelenti, hogy a hallgatók itt végezhetik pedagógiai gyakorlatukat.

Gondoskodnak az iskola vagyonáról, a dálnoki földterületekről, gondozzák az elhunyt mikós tanárok sírját, diákjaikkal, tanáraikkal részt vesznek nemzeti ünnepeinken, amire csak lehet, pályáznak, és egy percig sem vesztik szem elől, hogy folytatniuk kell az elődök által megkezdett munkát – hangsúlyozta Kondor Ágota.

A Háromszék kérdésére elmondta, úgy érzi, nyugodt lélekkel tudja átadni a munkát, a szolgálatot. Tanít felnőttoktatásban, dolgozik mentálhigiéné, megelőzés, szociális területen, adjunktus a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia tanszékén és harmadik mandátumát kezdi a sepsiszentgyörgyi önkormányzatban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2156
szavazógép
2020-10-27: Közélet - Fekete Réka:

Tizenhat év alpolgármesterként (Mérleget vont Sztakics Éva)

Önkormányzati munkája utolsó napján, pénteken online sajtótájékoztatón számolt be Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere az elmúlt tizenhat év közösségi megvalósításairól, amelyek sok tekintetben fűződnek nevéhez. Olykor a bürokratikus akadályok legyőzésével, máskor ötletekkel, a tervek, a megnyert pályázatok gyakorlati kivitelezésének követésével vett részt a város életét meghatározó fejlesztések megvalósításában, amelyről azt mondta, csapatmunka volt és mindig a polgármester vízióját próbálta életbe ültetni, tette ezt néhai Albert Álmos polgármester idején és azóta is, amióta Antal Árpád a városvezető.
2020-10-27: Vélemény - :

Búcsú Máthé Dénestől

Mikor a pénteki Háromszéket kinyitottam, úgy éreztem, megingott a föld alattam... Mély megrendüléssel olvastam, hogy te, akivel alig pár napja találkoztam, és beszélgettem, már nem vagy itt közöttünk! Mit is mondhatnék rólad én, a szerény tanítvány, aki annyira felnéztem rád!