Növekvő Kína

2020. október 28., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Likviditást pumpált a pénzpiacokra nyílt piaci műveletek révén tegnap a kínai jegybank, hogy megakadályozza a likviditáshiány kialakulását.

  • Fotó: Asian Absolute
    Fotó: Asian Absolute

A kínai központi bank (PBOC) közölte, hogy hétnapos fordított repo révén százmilliárd jüant (14,9 milliárd dollárt) pumpált a pénzpiacokra változatlan – 2,20 százalékos – kamattal. A cél annak biztosítása, hogy bőségesen rendelkezzen pénzeszközökkel a bankrendszer – állt a jegybank internetes oldalán közzétett közleményben. A pénzpiaci likviditást növelő fordított repoügylet lényege, hogy a jegybank állampapírokat vásárol a kereskedelmi bankoktól rögzített visszavásárlási időponttal és árfolyammal.

Kína gazdasága egyébként a harmadik negyedévben gyorsuló ütemben növekedett a járvány visszaszorításának köszönhetően. A Világbank előrejelzése szerint a kínai gazdaság az idei évben 2 százalékos növekedést érhet el, míg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint Kína a G20-as országcsoport egyetlen, gazdasági növekedést elérő országa lehet az idén. Az IMF októberben 1,9 százalékra növelte előrejelzését a kínai GDP idei növekedésére vonatkozóan. Ji Kang, a kínai jegybank elnöke nemrégiben szintén 2 százalékos gazdasági növekedést valószínűsített az idei évre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz a vasárnapi parlamenti választásokon?


eredmények
szavazatok száma 456
szavazógép
2020-10-28: Pénz, piac, vállalkozás - :

Működnek a beltéri medencék

Az egyik sepsiszentgyörgyi utazási iroda információi szerint mind Szovátán, mind Székelyudvarhelyen lehet foglalni szállást, illetve használhatóak a beltéri medencék néhány gyógyvízzel működő vendéglátó egységben. 
 
2020-10-28: Belföld - :

Volt miniszter mentelmi jog nélkül

A képviselőház tegnap megvonta a megvesztegetés elfogadásával gyanúsított Nicolae Bănicioiu volt egészségügyi, valamint ifjúsági és sportminiszter mentelmi jogát, aki ellen a korrupcióellenes ügyészség akar büntetőjogi eljárást indítani.