Telefonközpont koronavírusos betegeknek

2020. október 30., péntek, Közélet

A családorvosokkal való kapcsolattartást szolgálja a sepsiszentgyörgyi önkormányzat és a megyei Vöröskereszt által létrehozott, október 29-én már be is üzemelt telefonközpont, amelyet munkanapokon reggel kilenctől este nyolcig tárcsázhatnak az otthoni elkülönítésben levő – tünetmentes vagy enyhe tüneteket mutató – koronavírusos betegek, ha nem tudnak közvetlen kapcsolatba lépni a családorvosukkal.

  • Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
    Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

A 0734 449 915-ös, normáldíjas telefonszámon a Vöröskereszt önkéntesei válaszolnak, felveszik a beteg adatait, és megpróbálnak kapcsolatba lépni a családorvosukkal. A telefonszolgálatra azért van szükség, mert az utóbbi időben több panasz volt arra, hogy nehezen érhetők el a családorvosok, akiknek a jelenlegi rendelkezések értelmében fel kell ügyelniük az otthon tartózkodó koronavírusos személyeket is. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1941
szavazógép
2020-10-30: Kultúra - Nagy B. Sándor:

Alázat, öröm, szolgálat

Pár nappal ezelőtt zenés áhítatra hívtak a Vártemplom új közösségi termébe. Interneten érkezett a meghívó, s látván, hogy Dénes Előd lelkipásztor és Hajdú Loránd kántor mellett Kolcsár József színművész neve is megjelent az alkotók között, sőt, a lelkipásztor lányáé, Dénes Dorottyáé is, akit már hallottunk énekelni, nem sokat gondolkodtunk azon, hogy ott van-e a helyünk az eseményen. Nem csalódtunk, az egyik legszebb zenés áhítat volt, amelyen eddig részt vettünk.
2020-10-30: Máról holnapra - Nagy B. Sándor:

Emlék az életről

A tegnap egy fontos adat után kutattam a 2008-as színházi dokumentumok között, pontosabban az Yvonne, burgundi hercegnő című előadás anyagait lapoztam fel. A fotókat nézegetve feltűnt, hogy az akkori színészek közül milyen sokan nincsenek már közöttünk: Molnár Gizella, Krizsovánszky Szidónia, Botka László, Kőmíves Mihály, Veress László, Darvas László, Nagy Alfréd. Ebben a sorrendben jelennek meg a stáblistán.