Barót is bevörösödött

2020. október 30., péntek, Közélet

Immár tizenöt háromszéki településen haladja meg a fertőzöttségi ráta a 3 ezreléket, köztük Baróton is – derült ki a kormánybiztosi hivatal pénteki szokásos, a megyére vonatkozó napi járványtani adatokat összesítő közleményéből.

  • Fotó: Hecser László
    Fotó: Hecser László

Bár a vészhelyzeti bizottság határozata még nem jelent meg a prefektúra honlapján, a közegészségügyi hatóság által közölt adatok nyomán várható az a döntés, mely következtében az erdővidéki város is vörös forgatókönyvre tér át. Ez azt jelenti, hogy zárt és nyílt köztéren kötelező maszkot viselni minden 5 évnél idősebb polgárnak, az oktatási intézmények távoktatásra térnek át és betiltják a magánrendezvényeket is.

A kormánybiztosi hivatal pénteki tájékoztatása szerint az elmúlt 14 napban jegyzett új koronavírusos esetek összesített száma ezer lakosra vetítve meghaladja a 3-at Barót mellett Sepsiszentgyörgyön, Angyaloson, Bélafalván, Bitán, Barátoson, Kilyénben, Dobollón, Kézdimartonoson, Pákéban, Sepsibesenyőn, Kézdiszentkereszten, Szentkirályban, Dobollópatakon és Zalánpatakon is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1781
szavazógép
2020-10-30: Belföld - :

Sok az új eset Háromszéken

Nap nap után dőlnek meg a koronavírushoz köthető rekordok, a járványnak ebben a szakaszában a negatívak.
2020-10-31: Belföld - :

Kevesebb az új eset, sokkal több a másodszori pozitív teszt

A pénteki napon végzett, hétköznapi átlagnak megfelelő tesztszám mellett az előző naphoz képest közel nyolcszázzal kevesebb új esetről tájékoztatott a stratégiai kommunikációs törzs (SKT) szombati jelentésében: a 36 181 tesztből 5753 lett pozitív, míg egy nappal korábban a 36 335 tesztből 6546.