Távoktatás több mint félszáz tanintézményben

2020. november 2., hétfő, Közélet

Háromszék 303 tanintézményéből 59-ben vörös forgatókönyv szerint, azaz virtuális tantermekben zajlik az oktatás a november 2-án kezdődő héten. A megyei vészhelyzeti bizottság pénteken döntött az ügyben, a vonatkozó határozatot szombaton közölték a kormánybiztosi hivatal honlapján.

Eszerint Sepsiszentgyörgy és Barót mellett távoktatásra térnek át a héten Kilyén, Szotyor, Angyalos, Dálnok és Árkos tanintézményeiben, illetve Bodokon, Oltszemen, Zalánban, de otthonról követik a tanórákat a diákok Kommandón, Kézdialmáson, Nagypatakon, Kézdiszentkereszten, Dobollón és Márkosréten is. Kilencven intézményben a sárga forgatókönyv lesz érvényben, azaz hibrid oktatást alkalmaznak, további 154 iskolában és óvodában pedig a gyermekek és pedagógusok részvétele mellett, hagyományos módon zajlik a tevékenység e hét során. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1982
szavazógép
2020-11-02: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kérvényezhető a fűtéspótlék
Legtöbb öt hónapra igényelhető ebben az évben is a fűtéstámogatás, a kéréseket a közösségfejlesztési igazgatóság Erege utcai irodájában nyújthatják be a sepsiszentgyörgyiek.
2020-11-02: Közélet - Iochom István:

Összefogásra szólít az új polgármester (Csernáton)

Az önkormányzati választások egyik nagy meglepetése Háromszéken Csernátonban történt, ahol közel harmincegy éves RMDSZ-es egyeduralom után a felsőcsernátoni Rákosi Árpád független jelölt nyerte a polgármesteri tisztségért folyó versenyt. A tizenhárom tagú önkormányzatban nyolc helyet az RMDSZ, ötöt pedig az EMSZ jelöltjei szereztek meg. Az új polgármester és a helyi tanács hivatalos beiktatására a kormánymegbízott és két helyettese jelenlétében október 21-én került sor. Mivel az RMDSZ többséget alkot a helyi önkormányzatban, ők jelölnek hamarosan alpolgármestert az eddigi megbízott községvezetőként tevékenykedő, több mandátumon át alpolgármesteri tisztséget betöltő Fábián Sándor személyében. Az ő több mint két évtizedes tapasztalatára szüksége lesz az új polgármesternek, aki közigazgatási tapasztalattal nem rendelkezik, ez idáig még önkormányzati képviselő sem volt.