Labdarúgás, 3. LigaÚjabb gól nélküli döntetlen hazai pályán

2020. november 2., hétfő, Sport

A Kulcsár László irányította Sepsi OSK II. döntetlent játszott Plopeni ellen a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában. A sepsiszentgyörgyi csapat a legutóbbi hat mérkőzésén mindössze két pontot szerzett, valamint továbbra is sereghajtó az 5. csoportban. A Kézdivásárhelyi SE mérkőzését elnapolták, mivel az Astra Giurgiu II. együttesében több labdarúgó pozitív koronavírustesztet produkált. A Székelyudvarhelyi FC néhány játékosa még mindig fertőzött, így a gárda nem utazott el Barcarozsnyóra. A pontvadászat legutóbbi körében összesen tíz találkozót halasztottak el a járvány miatt.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Az alacsony színvonalú első félidőben a házigazdák birtokolták többet a labdát, bár mindössze egyetlen kaput eltaláló lövést jegyeztek. A 20. percben egy szögletet követően Berde István jó helyzetből fejelhetett kapura, azonban Ștefan Georgescu könnyedén védett.

A második játékrészben megélénkült a játék, a sepsiszentgyörgyi csapat többet kezdeményezett és több lehetőséget alakított ki. Az 54. percben Vlad Mitrea távoli lövését hárította a vendégek kapusa, majd nem sokkal később Csiszer Balázs próbálkozása kevéssel kerülte el a bal kapufát. Ezt követően a Plopeni is vezetést szerezhetett volna, Cătălin Vlad szabadrúgását Szántó Albert bravúrral védte, majd Dragoș Chejnoiu sarokrúgás után fejelt kapu fölé.

Az utolsó tíz percben Kulcsár László csapata beszorította ellenfelét, nyomás alá helyezte a Prahova megyei gárda kapuját, viszont a kialakított helyzeteket nem tudták gólra váltani. A vendégek hálóőre hárította Kovács Lóránt szabadrúgását, majd Veress Zsombor lövését is védte, a kipattanót pedig Nicolae Păun közelről kapu mellé továbbította. A ráadásban Păun ismét közel járt a győzelmet jelentő gól megszerzéséhez, azonban Georgescu ezúttal is elemében volt.

A járvány miatt az Astra Giurgiu II.–Kézdivásárhelyi SE mérkőzést elhalasztották. A Giurgiu megyei csapatban több labdarúgó elkapta a koronavírust, így a helyi egészségügyi igazgatóság nem adott engedélyt a mérkőzés lebonyolítására. A találkozó halasztásáról mindössze a kezdés előtt három órával döntöttek. A kézdivásárhelyi együttes csütörtökön utazott a meccs helyszínére, majd pénteken dolguk végezetlen utazhattak haza.

3. Liga, 5. csoport, 8. forduló: Sepsi OSK II.–Plopeni 0–0.
Sepsiszentgyörgy. Vezette: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea). Sepsi OSK II.: Szántó – Păun, Berde, Deák (Gál-Andrezly, 46.), Dumitrescu, Csiszer, Mitrea, Kocsis (Máthis, 68.), Markovic (Sánta, 46.), Kovács, Veress. Edző: Kulcsár László. Plo­peni: Georgescu – Minea, Pripu, Filip, Chejnoiu, Rusu (Zoua, 88.), Butufei (Nicolae, 45.), Vlad, Ciobanu, Marinescu (Fieraru, 76.), Popescu (Ioan, 76.). Edző: Iulius Mărgărit.

További eredmények: Brassói Corona–Brassói SR 2–1 (gólszerzők: Drăgoi 14., 17., illetve Firat 19.), Blejoi–Brassói Kids Tâmpa 4–2 (gsz.: Ilie 11., Munteanu (29., 39. – tizenegyesből, Lambru 68., illetve Kerekes 10., 22.). A Barcarozsnyói Olimpic–Székelyudvarhelyi FC mérkőzést november 11-én, az Astra Giurgiu II.–Kézdivásárhelyi SE találkozót november 10-én rendezik.

A rangsor:

1. Corona                    6          2          0          18–6    20

2. Blejoi                       5          2          1          18–14  17

3. Brassói SR              4          2          2          17–12  14

4. KSE                         4          1          2           12–9    13

5. Plopeni                   2          2          4            9–14    8

6. SZFC                       2          1          3            9–6      7

7. Astra II.                   2          1          4          13–15    7

8. Olimpic                   1          3          3            8–8      6

9. Kids Tâmpa            2          0          6            7–22    6

10. Sepsi OSK II.        1          2          4            5–10    5

A 9. forduló programja (14 óra): * november 6.: Székelyudvarhelyi FC–Astra Giurgiu II., Brassói Kids Tâmpa–Brassói Corona * november 7.: Plo­peni–Barcarozsnyói Olimpic, Brassói SR–Sepsi OSK II., Kézdivásárhelyi SE–Blejoi.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1867
szavazógép
2020-11-02: Közélet - :

A nyolcvanéves Jakabos Csaba köszöntése

December második fele volt... Temesvárról kósza hírek érkeztek, amikről akkoriban (még) nem volt szabad beszélni. Lassan-lassan a tévé is olyan adásokat közvetített, amelyeket nem lehetett figyelmen kívül hagyni.
2020-11-02: Közélet - Fekete Réka:

Egyre vörösebb Háromszék (Koronavírus-fertőzések települések szerint)

Tizenhétre bővült azon háromszéki települések köre, ahol az elmúlt tizennégy nap alatt a koronavírus-fertőzések száma meghaladta az ezer lakosra számított 3-at, ami azt jelenti, hogy az érintett városokban, falvakban a vörös kategóriának megfelelő járványügyi szabályozások lépnek életbe. A megyei közegészségügyi igazgatóság október 31-i adatai alapján Sepsiszentgyörgyön az említett arányszám 5,57, a megyében 2,33, a prefektúra tegnapi tájékoztatása alapján utóbbi már (a gócpontok nélkül) 2,63-ra emelkedett.