Készül a költségvetés-kiigazítás

2020. november 3., kedd, Belföld

Várhatóan november második hetében készen lesz az újabb költségvetés-kiigazítás – jelentette be tegnap Florin Cîţu pénzügyminiszter.

„A cél az augusztusban bejelentett deficit szinten tartása, az állami büdzsé bevételeit figyelembe véve bízunk abban, hogy ez sikerül” – közölte. Idén az egészségügy, a beruházások és Románia pénzügyi függetlenségének biztosítása képezték a prioritásokat, és ez továbbra sem fog változni. „Ezek voltak a prioritások, ez a kiindulópontja a költségvetés-kiigazításnak is, és ebből indulnak ki a 2021-re, illetve a következő évekre – egészen 2024-ig – tervezett forgatókönyvek. A beruházások tovább nőttek októberben. Továbbra is az a helyzet, hogy az utóbbi tíz év legnagyobb mértékű beruházását jegyezzük” – szögezte le Cîţu, aki szerint hamarosan nagyobb lesz a beruházások mértéke, mint amit 2018-ban egész évben regisztráltak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4564
szavazógép
2020-11-03: Közélet - :

Szombat esti balesetek

Két közúti balesetet jeleztek az elmúlt hétvégén. Mindkettő szombat este 7 órakor történt. Bodzakraszna bejáratánál egy 32 éves nő személygépkocsijával nekiment az útszéli korlátnak.
2020-11-03: Belföld - :

Elmaradnak a tantárgyversenyek

Ebben a tanévben nem tartják meg az iskolák közötti versenyeket és a tantárgy­olimpiákat – közölte Luminița Barcari.