Labdarúgás, 3. LigaIdegenben győzött a Sepsi OSK II.

2020. november 4., szerda, Sport

Kedden bepótolták a 7. fordulóból koronavírus-fertőzések miatt elhalasztott harmadosztályú mérkőzést. A sepsiszentgyörgyi csapat elhozta a három pontot a két hét karantén után ismét pályára lépő Székelyudvarhelyi FC otthonából. A Sepsi OSK II. idénybeli második győzelmének köszönhetően nyolc ponttal a rangsor utolsó helyéről az ötödikre ugrott, legközelebb pedig szombaton a Brassói SR vendégeként lép pályára a Silviu Ploeşteanu Stadionban.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

A háromszéki gárda támadószellemben lépett pályára, rögtön magához ragadta a kezdeményezést, beszorítva a házigazdákat saját térfelükre. A székelyudvarhelyi együttes kapusa, Sebastian Moroz az első negyedórában többször is védeni kényszerült, a gólszerzéshez a vendégek a 15. percben álltak a legközelebb. Claudiu Petrila labdát kapott a bal oldalon, betört a tizenhatos területre, azonban lövése a kapufáról pattant vissza. Az egész pályás letámadás megbénította a Székelyudvarhelyi FC támadójátékát, a labdaszerzések után pedig a Kulcsár László irányította labdarúgók veszélyeztettek. A Sepsi OSK II. mezőnyfölénye a 39. percben érett góllá, miután egy Petrila elleni szabálytalanságot követően a játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet Veress Zsombor higgadtan értékesített (0–1).

Bár az első félidőben Florin Stîngă csapata egyetlen kapura tartó lövést sem jegyzett, a szünet után az elszántabban játszó házigazda a csereként pályára lépő Szőcs László közeli góljával kiegyenlített (1–1), majd a 65. percben a Hargita megyei együttes sepsiszentgyörgyi középpályása, Jakab Róbert 28 méterről védhetetlenül a hálóba bombázott (2–1). A folytatásban a mezőnyben zajlott a küzdelem, aztán a Sepsi OSK II. váratlanul kiegyenlített: a 83. percben Petrila előkészítését a csereként beállt Sánta Tamás közelről a hálóba gurította (2–2). Nem sokkal később ismét Sánta került a középpontba, ezúttal a büntetőterületben szabálytalankodtak ellene, így a játékvezető ismét a tizenegyespontra mutatott. A 85. percben Petrila a büntetőt könnyedén gólra váltotta (2–3), bebiztosítva csapatának az idénybeli második győzelmet.

3. Liga, 5. csoport, 7. forduló: Székelyudvarhelyi FC–Sepsi OSK II. 2–3 (0–1).
Székelyudvarhely. Vezette: Valentin Burla (Jászvásár). SZFC: Moroz – Marucza, Stoian, Berkeczi, Țepeș, Tankó (Szőcs, 55.), Sütő, Jakab (Barta, 83.), Vékás (Csala, 83.), Szfárli, Turcu (Bálint, 67.). Edző: Florin Stîngă. Sepsi OSK II.: Szántó – Csiszer, Păun, Markovic, Dumitrescu, Ştefan, Petrila (Máthis, 90.), Mitrea, Gál-Andrezly (Berde, 66.), Dragomir (Sánta, 66.), Veress (Kocsis, 74.). Edző: Kulcsár László. Gólszerzők: Szőcs (59.), Jakab (65.), illetve Veress (39. – tizenegyesből), Sánta (83.), Petrila (85. – tizenegyesből).

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1977
szavazógép
2020-11-04: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-11-04: Sport - :

Háromszékiek nélkül kezdődött az idény (Női kosárlabda, Román Kupa)

Egyik háromszéki csapatunk, sem a négyszeres bajnok Sepsi-SIC, sem a Kézdivásárhelyi SE nem lépett pályára a 2020–2021-es női kosárlabdaidény nyitányának számító Román Kupa első körében. A címvédő sepsiszentgyörgyiek alanyi jogon jutottak a sorozat négyes döntőjébe, míg a céhes városbeliek két játékosa koronavírussal fertőződött meg, emiatt lemaradtak a kupaszereplésről.