Baróti kórházKoronavírus-fertőzöttek fogadására készülnek

2020. november 4., szerda, Közélet

Benedek-Huszár János polgármester Barót járványhelyzetéről számolt be a legutóbbi tanácsülés végén: a fertőzések száma pénteken átlépte a három ezreléket, azóta tovább nőtt a megbetegedettek száma, ami miatt a vörös forgatókönyvet léptették életbe. Arra kért mindenkit, ne csak zárt terekben, hanem az utcán is hordjanak maszkot és szigorúan tartsák be a vonatkozó szabályokat.

  • A baróti kórház. A szerző felvétele
    A baróti kórház. A szerző felvétele

A fertőzöttek közt van a városháza egyik alkalmazottja is, ezért a könyvelési osztály tíz napig nem fog működni, a többi iroda dolgozóit is ellenőrzik, és az ügyfélfogadást is visszafogják, amennyire csak lehet. Mindezek miatt a polgármester arra kéri a város polgárait, a hivatalt csak nagyon indokolt esetben keressék fel személyesen.

Hétfőn a kórház menedzserével és orvos igazgatójával együtt részt vett egy Sepsiszentgyörgyön tartott ülésen, amelyen eldőlt, hogy Baróton is hamarosan COVID-osztályt kell kialakítani, amihez az ágyak tizenöt százalékát fel kell szabadítaniuk – ismertette a polgármester.

Lozsádi Botond sebész-főorvos, a kórház orvos igazgatója a Háromszéknek elmondta: egyelőre Baróton nem látnak el koronavírus-fertőzöttet, de előkészülnek, hogy szükség esetén cselekedhessenek. Első lépésként megvizsgálják, milyen eszközökre lesz szükségük (oxigénmodulátorra és intenzív terápiás ágyra mindenképp), illetve hogy azok beszerelése milyen költséggel jár, a tervezetet pedig még a héten felterjesztik támogatásra a minisztériumhoz. „A súlyosabb eseteket egyelőre nem Baróton fogják ellátni, hanem a megye nagyobb és jobban felszerelt kórházaiban, de ha a szükség úgy hozza, mi is fogunk fogadni koronavírus-fertőzött betegeket. Az elkövetkező hetekben erre az eshetőségre próbálunk minél jobban felkészülni” – nyilatkozta a kórház orvos igazgatója.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2464
szavazógép
2020-11-04: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Mennyit ér a megállapodás?

Pár héttel az után, hogy az RMDSZ és az EMSZ megegyezett arról, hogy közösen indulnak a december 6-án esedékes parlamenti választásokon, hétfőn megszületett az együttműködésről szóló írásos megállapodás is, melyet Kelemen Hunor és Mezei János látott el kézjegyével.
2020-11-04: Közélet - Fekete Réka:

Háromszékről többen részesültek elismerésben (Díjazott a pedagógusszövetség)

Tizenhárom háromszéki pedagógus pályázott a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége által alapított, kilencedik alkalommal meghirdetett Apáczai-díjra, közülük ketten kaptak kitüntetést. Diákjaink a matematika, magyar nyelv és irodalom terén jeleskedtek, de a négyéves középiskolai teljesítmény értékelésénél is több díjat osztottak ki Kovászna megyei tanulóknak.