Női kosárlabda, Román KupaIsmét nyert a Kolozsvári U

2020. november 5., csütörtök, Sport

Szatmárnémetiben és Bukarestben folytatódik a női kosárlabda Román Kupa első körének két teremtornája, amelyen a pályára lépő csapatok a sorozat négyes döntőjébe való jutásért harcolnak. A kvalifikációs viadalok keddi játéknapján a Kolozsvári U begyűjtötte második sikerét, először nyert a pályán az Agronómia Bukarest, és az Aradi FCC is összehozta első diadalát.

  • Fotó: Facebook / CSM Satu Mare
    Fotó: Facebook / CSM Satu Mare

Kedden is csak egy mérkőzést rendeztek az A-csoportban, hiszen a Kézdivásárhelyi SE nem utazhatott el a szatmárnémeti „buborékban” zajló selejtezőtornára, miután két játékosa koronavírussal fertőződött meg. Az első játéknapon kényszerszüneten lévő, a KSE ellen a zöld­asztalnál nyerő Agronómia Bukarest a 2. fordulóban a házigazda VSK-tól vereséget szenvedő Alexandria csapatával szemben lépett pályára. A teleormaniak egy ponttal hozták a párharc első negyedét, majd a fővárosiak sebességet váltottak és állva hagyták ellenfeleiket. Az Agronómia végül úgy diadalmaskodott 58–49-re (13–14, 19–10, 13–8, 13–17), hogy elvesztette az utolsó negyedet. A találkozó legjobbját a bukaresti alakulat adta: a Sepsi-SIC egykori kosarasa, Anca Șipoș 22 pontot és 19 lepattanót, azaz dupla duplát jegyzett. A Szatmárnémeti VSK játék nélkül szerezte meg győztesnek járó két pontot, s jobb kosárarányának köszönhetően vezeti a négyesét.

A bukaresti torna első keddi összecsapásán érvényesült a papírforma, s az első forduló veszteseinek párharcát az Aradi FCC nyerte meg, végig vezetve 77–51 (13–6, 27–20, 17–19, 20–6) arányban verte a pályaválasztó Konstancai Phoenix csapatát. A B-csoport esti találkozóján a százszázalékos mutatóval rendelkező alakulatok mérték össze erejüket, a Kolozsvári U pedig az első negyedbeli gyenge játék után 12 pontos hátrányból felállva, 72–60-ra (8–20, 28–9, 23–13, 13–18) nyert a Brassói Olimpiával szemben. A kincses városiaknál ezúttal játszott a sepsiszentgyörgyi Bölöni Noémi is, aki két percet kapott az egyetemisták görög edzőjétől, Janisz Koukosztól.

Mint arról már beszámoltunk, az ötszörös kupagyőztes és címvédő Sepsi-SIC alanyi jogon már bejutott a négyes döntőbe, ahol csatlakoznak hozzá a két selejtezőcsoport első helyezettjei is. Az utolsó kiadó helyről sorsolás dönt, a két második közül a szerencsésebb szerepelhet a jövő esztendő februárjában sorra kerülő Final Fouron. 

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1977
szavazógép
2020-11-05: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kézdin fiatalON – Ifjúsági kutatás 
A Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet novemberben online konzultációt folytat a fiatalokkal, hogy jobban megismerje céljaikat, álmaikat, helyzetüket, illetve minél szélesebb körben felmérje az igényeket. A
2020-11-05: Sport - :

Tíz-tíz jelölt az év atlétája címre (Atlétika)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (NASZ) közzétette annak a tíz-tíz versenyzőnek a nevét, akik közül kikerül az idei év férfi és női atlétája. Utóbbiak között öt világcsúcstartó.