Labdarúgás, 3. LigaKikapott a KSE, győzött a Sepsi OSK II.

2020. november 9., hétfő, Sport

Felemás hétvégét zártak a háromszéki csapatok. A fertőzés és sérülések miatt tartalékos Kézdivásárhelyi SE 3–1-re kikapott a vendég Blejoi együttesétől, míg a Sepsi OSK II. a papírformát felborítva 2–1-re győzött a Brassói SR otthonában a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság odavágójának utolsó, 9. fordulójában. A pontvadászat legutóbbi körében tizenegy találkozót elnapoltak a járvány miatt.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Tartalékos csapattal szenvedtek vereséget

A megtizedelt játékoskerettel pályára lépő céhes városi csapat az egyoldalú játékvezetés miatt is hátrányba került. Az 5. percben Adrian Gheorghe kapus szabálytalankodott a büntetőterületre betörő Gajdó Gothárd ellen, viszont a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A házigazdák az első félidőben többet birtokolták a labdát, támadásban is aktívabbak voltak, azonban mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. A vendégek egyetlen kapura lövést sem jegyeztek, egészen a 40. percig, amikor egy kérdéses helyzetet követően a bukaresti játékvezető a büntetőpontra mutatott, Dănuț Iancu pedig gólra váltotta az ajándékot (0–1).

A második félidőt a Prahova megyei csapat kezdte jobban, ezúttal kezezés miatt lőhettek tizenegyest, amelyet Mădălin Răileanu váltott gólra (0–2). A kézdivásárhelyi együttes kétgólos hátrányban sem adta fel a küzdelmet, az 58. percben pedig Gáll Attila szöglete után Tankó Zsolt a bal alsóba bólintott (1–2). A szépítést követően a felső-háromszéki gárda továbbra is nyomást alatt tartotta a vendégeket, majd a 73. percben egyenlíthetett volna. Sarokrúgás után ismét Tankó fejelt kapura, ezúttal viszont a hálóőr hárított, a kipattanót Gazda József néhány méterről, senkitől sem zavartatva kapu fölé lőtte. A folytatásban Gáll szabadrúgását Gheorghe szögletre mentette, majd ezt követően megtorpant a hazai csapat.

A hajrában a Blejoi betalált, ám a gólt les miatt érvénytelenítették. A kitámadó házigazdák a ráadásban már fáradtnak bizonyultak, ezt kihasználva a vendégek Ștefan Ghinea góljával beállították a végeredményt (1–3). A Kézdivásárhelyi SE kedden 14 órától pótolja a 8. fordulóból fertőzés miatt elhalasztott Astra Giurgiu II. elleni mérkőzést, majd szombaton a visszavágó első körében a veretlen listavezető Brassói Corona látogat a céhes városba.

3. Liga, 5. csoport, 9. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Blejoi 1–3 (0–1).
Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion. Vezette: Sergiu Anton (Bukarest). KSE: Bunduc – Zsombori, Postolică, Tankó, Gazda, Gáll, Gajdó G. (Solovăstru, 80.), Babei, Telcean (Péter, 64.), Mojzi (Bandi, 67.), Becze (Vasiloi, 67.). Edző: Purguly Árpád. Blejoi: Gheorghe – Ristea, Năstase, Stoica, Oprea, Răileanu, Rudaru (Dumitru, 75.), Munteanu, Iancu (Teru, 75.), Cocoș (Bojoagă, 75.), Chiși (Ghinea, 84.). Edző: Răzvan Vlad. Gólszerzők: Tankó (60.), illetve Iancu (40. – tizenegyesből), Răileanu (49. – tizenegyesből), Ghinea (90+2.). Sárga lap: Gáll (53.), Gazda (61.), Tankó (82.), illetve Ristea (23.).

 

Bravúros győzelem idegenben

A Sepsi OSK II. sorozatban második idegenbeli mérkőzésén diadalmaskodott, sőt, a legutóbbi négy összecsapásán nem szenvedett vereséget, aminek köszönhetően a rangsor utolsó helyéről a hatodik pozícióba ugrott. Kulcsár László csapata szombaton a papírforma szerint esélyesebbnek számító Brassói SR vendégeként lépett pályára a Silviu Ploeșteanu Stadionban, ahol a sepsiszentgyörgyi labdarúgók meglepetésre 2–1 arányú győzelmet arattak.

A vendégek már a 13. percben vezetést szereztek, Peter Gál-Andrezly bal oldalon betört a tizenhatos területre, kicselezte a védőket, beívelését pedig Sánta Tamás néhány méterről a bal alsóba bólintotta (0–1). A Sepsi OSK II. a folytatásban növelhette volna előnyét, azonban Veress Zsombor és Gál-Andrezly is pontatlan volt a befejezésnél. Az egyenlítésre hajtó házigazdák a 45. percben sikerrel jártak, miután Deák Csanád a tizenhatos területen belül szabálytalankodott Florin Păduraru ellen, így a játékvezető büntetőrúgást ítélt. Cenk Firat tizenegyesét Szántó Albert kivédte, a kipattanóra azonban a török csatár lecsapott, és a hálóba gurította (1–1).

Szünet után az első félidőhöz hasonlóan a háromszéki együttes kezdett jobban, majd a 60. percben ismét vezetéshez jutott. Berde István előkészítését a védők mögül kiugró Sánta védhetetlenül a léc alá lőtte (1–2). A hátralévő időben a vendégek szervezetten védekeztek, aminek köszönhetően a feljutásra pályázó brassói gárda nem tudott egyenlíteni. A Sepsi OSK II. pénteken utoljára játszik idén, a visszavágó első fordulójában a sereghajtó Brassói Kids Tâmpa vendégeként zárja az évet.

További eredmények: Brassói Kids Tâmpa–Brassói Corona 0–1 (gólszerző: A. Damian 27. – tizenegyesből), Plo­peni–Barcarozsnyói Olimpic 2–0 (gsz.: Vlad 35., Nicolae 87.). A Székelyudvarhelyi FC–Astra Giurgiu II. mérkőzést november 18-ra halasztották.

A rangsor:

1. Corona                    7          2          0          19–6    23

2. Blejoi                       6          2          1          21–15  20

3. Brassói SR              4          2          3          18–14  14

4. KSE                          4          1          3          13–12  13

5. Plopeni                    3          2          4          11–14  11

6. Sepsi OSK II.          3          2          4          10–13  11

7. SZFC                       2          1          4          11–9      7

8. Astra II.                   2          1          4          13–15    7

9. Olimpic                  1          3          4            8–10    6

10. Kids Tâmpa         2          0          7            7–23    6

A 10. forduló programja (14 óra): * november 13.: Astra Giurgiu II.–Blejoi, Brassói Kids Tâmpa–Sepsi OSK II. * november 14.: Kézdivásárhelyi SE–Brassói Corona, Brassói SR–Barcarozsnyói Olimpic, Plopeni–Székelyudvarhelyi FC.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2233
szavazógép
2020-11-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-11-09: Riport - :

Az udvarhelyszéki Viharsarok keleti végében (Bánja-e a székely? /8./)

Tervem, hogy körbejárjam a történelmi Udvarhelyszék településeit, amelyek jórészt a mai Hargita megye délnyugati részén helyezkednek el, illetve részben átnyúlnak Háromszék/Kovászna, Maros és Brassó megyébe is. Riportsorozatom egyik célja, hogy bemutassam Székelyföld különálló tájegységeit, áthajolva szomszédos közigazgatási területekhez tartozó kerítéseken, körülnézve ugyancsak székely településeken. Udvarhelyszék irányából Erdővidék felé közelítve vesszük szemügyre a falvak mai gazdasági és társadalmi helyzetét, a rejtett és megmutatkozó potenciált, a pillanatnyilag zajló folyamatokat és a közeljövőre vonatkozó terveket. Minden települést megvizsgálok az egyházközségek, a helyi vállalkozások szintjén, illetve a civil berkekben zajló közösségépítő munka szemszögéből is, külön figyelve arra, hogy rávilágítsak a szellemi és az épített örökségre.