Horvát Lili alkotása fődíjas Philadelphiában

2020. november 10., kedd, Magazin

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotás nyerte a legjobb játékfilm díját Philadelphia nemzetközi filmfesztiválján. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült romantikus drámát már több mint 18 ezren látták a magyarországi mozikban.

  • Horvát Lili rendező (balra) és a film főszereplője, Stork Natasa.  Fotó: Index.hu / Piti Marcell / Mozinet
    Horvát Lili rendező (balra) és a film főszereplője, Stork Natasa. Fotó: Index.hu / Piti Marcell / Mozinet

A Philadelphia Film Society idén a koronavírus-járvány miatt a kurrens filmtermés legjavát a philadelphiai mozik helyett autósmozikban és online vetítéseken mutatta be az amerikai közönségnek. Horvát Lili filmje egyetlen magyar alkotásként szerepelt a múlt héten véget ért 29. Philadelphiai Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című magyar film sikerrel mutatkozott be nyár végén a velencei, majd a torontói fesztiválon. Antalyában Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI-díjjal tüntette ki. Arany Hugó fődíjat nyert a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, és a fődíjjal együtt három trófeát kapott a spanyolországi Valla­dolidi Nemzetközi Filmfesztiválon.

A film főszereplője Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor látható. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült. A film operatőre Maly Róbert. A magyarországi közönség a Mozinet forgalmazásában láthatja az alkotást a mozikban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2822
szavazógép
2020-11-10: Sport - :

Tizenöt év után címvédés (Kerékpározás)

A szlovén Primož Roglič tavalyi elsőségét megismételve nyerte a Vuelta a España országúti kerékpáros körversenyt, a záróetapon a német Pascal Ackermann diadalmaskodott a madridi sprintbefutóban. A Hipódromo de la Zarzuela és Madrid közötti 139,6 kilométeres sík szakasz a hagyományoknak megfelelően már az ünneplésé volt, az összetett eredménye nem változott.
2020-11-10: Magazin - :

Magyar filmhét Bukarestben

A két világháború közötti Kolozsvárt bemutató fotókiállítással nyílt meg vasárnap este a 14. Bukaresti Magyar Filmhét, amely a legfrissebb magyar filmeket mutatja be a román közönségnek.