Adomány érkezett erdélyi szervezeteknek

2020. november 12., csütörtök, Belföld

Újabb, mintegy 1,2 millió védőmaszk érkezett Erdélybe Kínából a magyar kormány közreműködésével.

A sebészeti maszkból ezúttal is a dévai Szent Ferenc Alapítvány munkatársai és a gondozásukban lévő gyermekek, a Caritas Alapítvány és a Diakónia Alapítvány munkatársai, valamint 16 erdélyi megye iskolái, idősotthonai, egészségügyi intézményei és egyházai részesülnek. Az RMDSZ kérésére tavasszal két ízben is érkezett gyorssegély Magyarországról. Akkor egyebek mellett maszkokat, kesztyűket, védőruhákat, fertőtlenítőszereket kaptak erdélyi intézmények és szervezetek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1715
szavazógép
2020-11-12: Belföld - :

Jogérvényesítéshez szükséges a parlamenti képviselet (Kampányban az RMDSZ)

Az erdélyi magyar nemzeti közösség jogaiért folytatott harchoz szükség van a parlamenti jelenlétre, az etnikai képviseletnek ma sincs alternatívája – hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök tegnap az RMDSZ csíkszeredai kampánynyitóján, amelyről a Maszol.ro hírportál közölt beszámolót.
2020-11-12: Belföld - :

Razzia Románia huszonnyolc megyéjében

A szervezett bűnözés elleni eddigi legnagyobb akcióját bonyolította le tegnap reggel a román rendőrség, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséggel összehangolva országszerte 489 házkutatást és 130 rajtaütést hajtottak végre.