CselgáncsKét érem az országos bajnokságról

2020. november 16., hétfő, Sport

Csütörtöktől szombatig a brassópojánai „buborékban”, a Nagykőhavas (Piatra Mare) Szálloda konferenciatermében került sor a tizenhat év alatti cselgáncsozók országos bajnokságára, amelyen egy arany- és egy bronzérmet szereztek a háromszéki sportolók. Dzsudokáink legjobb eredménye Balogh Hanna nevéhez fűződik, aki súlycsoportjában nem talált legyőzőre és begyűjtötte a bajnoki címet.

  • Balogh Hanna. Fotó: Facebook / Hanna Balogh
    Balogh Hanna. Fotó: Facebook / Hanna Balogh

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklubnak versenyző sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna a 63 kg-os súlycsoportban lépett tatamira, s azután bizonyult a legjobbnak, hogy remek teljesítményének köszönhetően simán nyerte összes meccsét, és végül mindenkit maga mögé utasítva, a kategória dobogójának legmagasabb fokára állhatott fel. A céhes városbeli csapat egykori cselgáncsozója, most a VSK Csíkszereda színeiben versenyző Deák Roland két megnyert mérkőzés után jutott a 66 kg-osok negyeddöntőjébe, ahol sajnos kikapott, ám vigasz­ágon harcolhatott a bronz­éremért. Deák hozta a kisdöntőt, és a harmadik helyen zárta az országos bajnokságot.

„Nagyon szigorú körülmények között rendezték meg a viadalt, így minden klub a legjobbjait vitte erre az országosra, és ezért nem volt több kézdivásárhelyi versenyző Brassópojánán. Mindenképp nagyon örvendek sportolóim eredményének” – nyilatkozta érdeklődésükre a Nagy Mózes SK edzője, Veres László.

Eredmény: * lányok, 63 kg: 1. Balogh Hanna (Nagy Mózes SK), 2. Maria Purcaru (Mioveni-i SK), 3. Raluva Cadar (Dévai Cetate Sportprogramos Líceum), Ruth Stanciu (Aradi MSK) * fiúk, 66 kg: 1. Gabriel Pleșa (Târgoviștéi SK), 2. Mihály Hunor (Csíkszeredai ISK), 3. Deák Roland (Csíkszeredai VSK), Claudiu Oancea (Kolozsvári U). (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2820
szavazógép
2020-11-16: Sport - Tibodi Ferenc:

Szabó Norbert a nyolcadik és tizedik helyen (Pályakerékpáros Eb)

Szabó Norbert, a megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolója sprintben a nyolcadik, míg az egy kilométeres időfutamban a tizedik lett a plovdivi pályakerékpáros Európa-bajnokságon. Bringásunk mindkét számot országos csúccsal zárta. A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül megrendezett kontinensviadalon 22 számban osztottak aranyérmet.
2020-11-16: Sport - :

Folytatódott a küzdelemsorozat (Asztalitenisz, Megyei bajnokság)

Közel egy hónapos kényszerpihenő után az elmúlt héten folytatódott a Kovászna megyei pingpong-csapatbajnokság, amelynek a mérkőzéseit a sepsiszentgyörgyi Topspin asztalitenisz-teremben rendezték meg.