Menekültek tértek vissza Hegyi-Karabahba

2020. november 16., hétfő, Világfigyelő

Visszatérő menekülteket szállító autóbuszokat kísértek végig az orosz egységek az Örményországot Hegyi-Karabahhal összekötő lacsini folyosón.

Tegnap tíz autóbusszal 475 ember, szombaton kilenc autóbusszal 250 ember tért vissza az Azerbajdzsánban található, örmény többségű területre. Az orosz fegyveres erők humanitárius reagálási központjának előőrse szombaton kezdte meg tevékenységét. Az orosz békefenntartók Hegyi-Karabah területén huszonöt, a tűzszünetet megfigyelő posztot, a lacsini folyó mentén pedig további hét ideiglenes megfigyelőállást hoztak létre. Az orosz békefenntartó erők, a Nemzetközi Vöröskereszt és a hegyi-karabahi polgári védelem koordinációja mellett folytatódott az elesettek holttesteinek cseréje az örmény és az azeri fegyveres erők között.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 120
szavazógép
2020-11-16: Világfigyelő - :

Búcsút vettek Szőcs Gézától

Családja, pályatársai, tisztelői vettek végső búcsút az életének 68. évében november 5-én Budapesten elhunyt Szőcs Géza Kossuth-díjas erdélyi költőtől, korábbi kulturális államtitkártól, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke kulturális főtanácsadójától szombaton a piliscsabai temetőben.
2020-11-16: Közélet - Bokor Gábor:

Ortodox templomot terveznek (Kovásznai szívkórház)

Háromszéki villámlátogatása során a kovásznai Dr. Benedek Géza Szív- és Érrehabilitációs Kórházba is ellátogatott Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. A pénteki esemény sajtónyilvánosság nélkül zajlott, a hivatalos jelentések szerint a tárcavezető az enyhe tüneteket mutató COVID-fertőzöttek és a betegségen átesettek rehabilitációs elhelyezésének lehetőségeiről tájékozódott, a kórház jövőbeli költségvetéséről is tárgyalt az egység vezetőségével. Információink szerint az egészségügyi témánál „fontosabb” kérdésről is szó esett.