Mozgósítaná a szórványt

2020. november 17., kedd, Belföld

A december 6-ra kiírt parlamenti választásokhoz közeledve az egyik legnagyobb kihívás a szórványmagyarság mozgósítása – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke az M1 tévécsatornán.

  • Fotó: acnews.hu
    Fotó: acnews.hu

Borboly Csaba szerint a szórványmegyékben élő magyarok úgy gondolhatják, hogy kis eséllyel gyűlik össze elegendő szavazat egy magyar képviselői mandátumhoz. Ugyanakkor bízik abban, hogy a decemberi választásokkor olyan megyékben is szerezhetnek mandátumot, ahol korábban még nem volt példa erre. Borboly hangsúlyozta, hogy az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) két hete összefogott a választások eredményének sikeréért, szerinte fontos, hogy a romániai magyar pártok egységet tudjanak felmutatni olyan politikailag megosztott országban, mint Románia.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1169
szavazógép
2020-11-17: Belföld - :

Újabb ellenőrzések faügyben

Az elmúlt héten több mint 750 ellenőrzést végzett a rendőrség országszerte az illegális fakivágások megelőzése érdekében, és 153 ügyben indult bűnvádi nyomozás az erdészeti törvény megsértése miatt.
2020-11-17: Belföld - :

Hírsaláta

KIAKADT A VÉDŐMASZKOK MIATT. A románok méltóságába gázolásának nevezte Dan Tanasă blogger, hogy némely székelyföldi nagyáruházban székely szimbólumokkal díszített védőmaszkokat viselnek egyes alkalmazottak.